Zpracování tématu: "Vášeň"

Tématem Oka profesionála na duben byla „Vášeň“. Toto téma nabízelo spousta možností, jak si s ním poradit, ale jen velmi málo autorů fotografií si s ním opravdu poradilo. Bohužel se ani na jedné fotografii neobjevila například vášeň mezi mužem a ženou ani vášeň k dobrému jídlu nebo pití, jednalo se asi o poměrně obtížné téma.

Opravdová vášeň

Právě vášeň k hudbě jsem v zaslaných fotografiích postrádal. I přesto, že by hudebníkovi slušel více vášnivý výraz soustředěného hráče na trubku s přimhouřenýma očima, je fotografie poměrně dobře technicky zvládnuta. Kompozice s muzikantem v levé třetině působí přirozeně a v pozadí nechává nahlédnout i do tváří diváků. Zajímavé ale je, jako by se vůbec nesoustředili na hudbu.

Počítačová hra

U této fotografie jde spíše o snímek do domácího alba, ale i přesto je na ní hráčská vášeň dobře patrna. Technicky je fotografie zvládnuta, ale spousta rušivých prvků je vždy na škodu. I přesto je to jedna z mála fotografií, které splňují požadavky zadaného tématu.

                                       Vášeň po nektaru

I přes to, že zadání bylo poměrně jasné, tak například u těchto dvou fotografií vášeň hledám jen velmi obtížně. Fotografie jsou navíc nepříliš povedené. Samozřejmě, že autor sám nejlépe ví, jak se se zmíněným tématem popasoval, ale pro nezaujatého diváka by mělo být z fotografie téma patrné.

Jak jsem již psal, přišlo poměrně málo fotografií na toto, dle mého názoru, zajímavé téma a tak věřím, že v příštím měsíci, kdy nás čeká „Nerovný boj“, dorazí více fotografií, které budou splňovat požadavky zadání.

Pavel Krásenský

Téma na květen 2010

Fotografie do tématu na květen 2010 „Nerovný boj“ můžete posílat už nyní. Seriál „Okem profesionála“ nabízí každému začínajícímu i pokročilému fotografovi možnost zpracovat zadané téma a nechat si své snímky zhodnotit profesionálem. Každý měsíc či dva je vypsáno nové téma a je jen na vás, jakým způsobem ho ztvárníte. Hodnotí se především nápad, kreativita a originální pojetí.

Fotografie na téma „Nerovný boj“ můžete posílat do 31. května 2010, 24:00 na adresu: fotoaparat@fo­toaparat.cz
Maximální počet fotografií: 2 (dvě)
Technické parametry: max. 500kB, max. 800 pxl delší strana
Hodnotí: profesionální fotograf Pavel Krásenský

Pro vaši informaci, jak jste zpracovali minulá témata seriálu Okem profesionála

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Radek Burda
    Radek Burda
    10.05.2010 13:38

    no te pero!

    vasnivi priznivci fotografie na hlavu porazeni tematem vasen

    to jest potupa historicka
    svedcici jiz jen o jedinem

    profil divaku a vkladatelu se zmenil.
    o fotografu k lidem s mobily.

    od tvurcu k cumilum.
    od pracujicich ke kecalum.

    panbú s touto chaskou.

  • Vladimír Leitner
    Vladimír Leitner
    10.05.2010 16:01

    Těším se na dobu, kdy Fotografové, Tvůrci a Pracující to dají svými díly v této soutěži lidem s mobily, čumilům, kecalům a podobné chásce na frak.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

Další články ze série
FotoAparát.cz - Instagram