Produktová fotografia

  • ladislavvs
    ladislavvs
    Autor
    07.06.2016 10:04

    Dobrý deň,

    chcel by som sa spýtať aký fotoaparát by ste mi odporúčili pre produktovú fotografiu? Oplatí sa investovať do drahého fotoaparátu? Išlo by o fotenie oblečenia pre e-shop.

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    07.06.2016 10:43

    Záleží, co je pro vás drahý fotoaparát:-) Produktovou fotografii zvládne i fotoaparát laciný - důležitý je totiž spíš vhodný objektiv. Doporučoval bych tedy něco s výměnnými, aby šlo použít různá ohniska, makroobjektivy... Stačit bude i jakákoliv nejlevnější zrcadlovka či bezzrcadlovka a k tomu základní zoom + makroobjektiv.

  • Taky..
    Taky..
    07.06.2016 11:28

    Žádné oblečení snad není tak malé, aby byl nutný makroobjektiv. V podstatě stačí jakýkoliv foťák, který umí odpalovat externí blesky. Levná DSLR bude nejlepší. Objektiv střední nebo delší ohniskové vzd. s ohledem na velikost místnosti (možnost odstupu) a velikosti oblečení nebo figuríny. Můžou být i s manuálním ostřením. Zoom postačí, protože světelnost nepotřebuješ.
    Důležitější spíš je, jak bude oblečení instalováno (na figuríně, na živých modelech?) a zvládnutí nasvětlovací techniky (externí blesky, stativy, sofbox, odrazné desky, pozadí apod.).

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    07.06.2016 14:18

    Přehlédl jsem "oblečení". Nu, leda by bylo potřeba rozfotit třeba knoflíčky ;-)

  • pianko
    pianko
    15.08.2020 10:09

    Není to ani tak o fotoaparátu samotném, jako o osvětlení, které je obzvlášť v případě produktové fotografie naprosto klíčové. A samozřejmě, jak už bylo řečeno výše, je důležitý i vhodný objektiv. Já produktovku fotím výhradně s objektivy kolem 50, 80 mm. Mám takovou zkušenost, že taková ohniska zkreslují daleko nejméně. Více o produktové fotografii, konkrétně s použitím záblesků, zde: https://www.photoneurope.cz/blog/produktove-foceni-svicek-se-zablesky/

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse