Analogové fotoaparáty

  • Fujifilm Instax - instantní analog žije

    Do redakce nám přišla celá rodinka instantních fotoaparátů Instax od Fuji. To jsou fotoaparáty, které vám ihned po vyfocení vyjedou fotku na papíře, stejně jako kdysi oblíbené polaroidy. Instantní fotoaparáty již před lety všichni pohřbívali, ale Fuji to nevzdalo a vyplatilo se. Móda instantní fotografie je zpět a k Fujifilmu se postupně přidávají další a další výrobci. Podívejte se, co nabídne Fuji a jaké jsou alternativy.

     0
  • Nikon F-75

    Nová klasická kinofilmová SLR zrcadlovka Nikon F-75 byla poprvé oficiálně představena na nedávno skončeném veletrhu PMA v USA a již je na našem trhu běžně v prodeji. Tento model rozšiřuje stávající řadu aparátů F-55 a F-65, která postupně nahrazuje starší sérii F-50, F-60, F-70, F-80, F-90 a F100. V čem je lepší a v čem horší než ostatní modely? Pokud si kladete tuto otázku, tak následující článek se Vám na ni pokusí odpovědět.

     3
  • Test filmů Foma

    Foma má na českém a slovenském trhu stále velmi silnou pozici, zejména v černobílých filmech a papírech. Filmy jsou o poznání levnější než Ilfordy či Kodaky, což je předurčuje jako ideální materiály pro obec fotoamatérskou. Dnes jsme tyto filmy podrobili redakčnímu testu. Test je již tradičně pojat uživatelsky z pohledu fotografa, který má možnost zpracovávat sám v temné komoře doma nebo třeba u kamaráda. Součástí testu je bohatá obrazová příloha.

  • Test Nikon F-80 díl II.

    V druhém dílu uživatelského testu Nikonu F80 vás seznámím s vlastnostmi setových objektivů Nikkor 28-80mm/f 3,3-5,6 G a Nikkor 70-300mm/f 4-5,6 G a základního objektivu Nikkor 50mm/f 1,8 D. Dozvíte se, jak u tohoto přístroje funguje autofokus, zonální a bodové měření, či měření se zdůrazněným středem. Nechybí ani praktické ukázky chování externího systémového blesku Nikon SB50DX. Součástí testu je samozřejmě množství fotografií.

     4
  • Test Canon EOS 300 V

    Poslední novinkou v oblasti kinofilmových zrcadlovek firmy Canon se stala 27. srpna 2002 zrcadlovka Canon EOS 300V spolu s novou řadou sedmi setových objektivů. Jedná se o nástupce populárního Canonu EOS 300. Hlavními změnami je kovový bajonet a závit stativu, inovace autofokusu a LCD display. Vše doplněno o moderní design. V testu najdete také praktickou část doplněnou množstvím fotografií.

  • Test Minolta Dynax 4 - test v terénu

    Ve druhé části uživatelského testu (odkaz na první díl) jsem mimo jiné prověřil nabízené způsoby měření expozice včetně měření při použití vestavěného blesku a chování objektivu. Podělím se s vámi o mé zkušenosti s ovládáním přístroje. Součástí testu je množství fotografií pořízených v terénu.

     2
  • Test Minolta Dynax 4 - technický popis

    Dynax 4 je cenově zajímavý fotoaparát, který nabízí většinu důležitých funkcí nutných pro kreativní fotografování a občas i něco navíc, co konkurence v dané třídě nemá. Fotoaparát vycházející z konstrukce o něco staršího modelu Dynax 5, může být určitě zajímavou alternativou pro začínajícího fotografa. Specialitou Minolty je mimo jiné i množství uživatelských funkcí, které nejlépe vyhovují vašemu fotografování.

     1
  • Test Pentax MZ 5n díl II.

    Druhý díl testování foto-aparátu Pentax MZ-5n (odkaz na první díl) je zaměřen na jeho praktické použití. Vyrazili jsme na výlet do Tiských stěn na Děčínsku a na procházku Prahou. Přečtete si, jak dopadlo měření expozice, práce s bleskem nebo jaké vlastnosti má dodaný objektiv.

     1
  • Test Olympus IS 500 a 5000 díl II.

    V druhém díle testu dvojice fotoaparátů IS 500 a 5000 volně navážeme na předešlý díl (viz odkaz) a představíme vám poznatky, které jsme o přístrojích získali v průběhu praktických zkoušek. Stejně jako v předchozích testech nechybí v tomto díle bohatá obrazová příloha.

     3
  • Test Pentax MZ 5n díl I.

    Jednooká zrcadlovka Pentax MZ-5n vychází z předchozího modelu MZ-5. Nejdůležitějšími změnami je možnost bracketingu a kontrola hloubky ostrosti. Koncepce MZ-5n v mnoha ohledech vybočuje z řady modelů stejné cenové třídy nejen firmy Pentax, ale i ostatních výrobců AF zrcadlovek. Jedná se o zajímavý model vhodný pro tvůrčí fotografování.

     1