Vyhodnocení soutěže TRIPTYCH (8.7.-1.10)

Soutěž probíhala od 8.7. do 1.10. 2016, kdy jste měli možnost vložit sérii tří fotografií, které mají pojící prvek (příběh, námět, vzájemný vztah...).

Třem vítězům gratulujeme a zasíláme ceny od FotoInstitut.cz. Rozhovor s nimi si můžete přečíst v dnešním článku.

1. místo – Paťka K: Kvapky

O fotografii: Fotografia bola nafotená na záhrade ktorá je každý rok zaplavená kvetmi, pretože fotografovanie kvetou a kvapiek je moja vášeň.

Technika: Fotoaparát Canon EOS 1000D, Canon EF 100mm f/2,8 Macro USM

Fotografovanie je mojim koníčkom už 9 rokov, najviac ma zaujalo MAKRO – v Kvapkách je vidieť celý svet a mňa fascinuje zachytávať v nich tie okamihy a krásy ktoré v normálnom živote ani nepostrehneme.

2. místo – mobidick: Jak šel čas

O fotografii: Jezdím kamionem a občas se zastavím na různých parkovištích. Toto zákoutí jsem objevil v Německu nedaleko městečka Lenningen.

Technika: Foceno fotoaparátem Canon 60 D, objektiv Sigma 17–70.

Fotím hodně makro a krajinu.

3. místo – tenario: -waterfront-

O fotografii: Najskôr by som rád poďakoval tým, ktorí hlasovali aj za moje fotografie, gratulujem kolegom k umiestneniu, tiež aktérom portálu fotoaparat.cz :-)

Fotky vznikali v mojom domácom ateliéri, kde používam na svietenie záblesky, konkrétne fotografie z tejto sérii sú fotené cez “komínik” zvačša jedným svetlom a dym vytváram pomocou dymostroju. Všetko ostatné je dotvárané pomocou Photoshopu, fotky skladám/dotváram prevažne z dvoch až troch záberov. Snažím sa aby mali fotky akúsi filmovú atmosféru.

Technika: Používam fotoaparát Nikon D810 s objektívmi Nikkor 85mm f1,8 a Tamron 24–70 f2,8 USM, tiež ako som spomínal zábleskové hlavy Bowens Gemini GM400rx, PP robená v Camera Raw a Photoshop CC.

Pri voľnej tvorbe sa venujem najradšej konceptuálnej fotografii, ak to tak môžem nazvať. V komerčnej tvorbe fotím prevažne rodinné, svadobné, portrétne fotky a rande…

   

Všem vítězům gratulujeme!

Sledujte další aktuální soutěže sledujte soutěžní sekci v naší Galerii.

     

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

Další články ze série
FotoAparát.cz - Instagram