Robert Vano - výstava fotografií a nová kniha "Memories"

Robert Vano vystavuje v OD Kotva - poprvé kompletně v barvě! Ode dneška ji můžete navštívit v Dancing House galerii ve třetím patře. Výstava navazuje na novou knihu "Memeories", která obsahuje více než sto devadesát barevných a černobílých fotografií, které vznikaly od roku 1968 až po současnost. Patronkou výstavy a knihy je herečka Iva Janžurová, slavnostní vernisáž proběhla v úterý 4.10.

Od 5.10.2016 běží v OD Kotva (Revoluční 1, Dancing House gallery, 3. patro) výstava fotografií Roberta Vano. Netradičně pro autora je celá v barvě. Navštívit ji budete moci až do 7.1.2017. Uvidíte dohromady celkem čtyřiasedmdesát vystavených snímků.

Výstava navazuje na novou knihu stejného jména – „Memories“. Skládá z více než sto devadesáti jak barevných, tak černobílých fotografií, které vznikaly od roku 1968 až po současnost. Nejsou však řazeny přísně chronologicky, ale řadil je sám Robert Vano dle svých vzpomínek.

Více vám poví sám Robert Vano:

Roberte, proč jsi se rozhodl pro výstavu celou v barvě?

„Vždy, když dělám novou knížku, tak je k tomu doprovodná výstava. A pokaždé se snažím dělat trochu něco jiného. Abych nedělal pořád to samé, tak to má nějaké své téma. Minule byly platinové fotky, předtím zas byli kluci, tak jsem si řekl, že by bylo hezké udělat barevné fotky“

Jak fotografie vznikaly?

„Vznikaly různě. Některé jsou Polaroidy, myslím 4×5 palců. Něco jsou filmy vyvolané cross procesem, kdy se diáky vyvolávaly jako negativy, čímž se barvy posunou, fotka získá takové nepřirozené barvy.“

Jak dlouho jsi knihu připravoval? 

„Kniha sice vznikala dlouho, ale samotné připravování tolik ne. Fotky už byly vyfocené. Co trvalo dlouho bylo hledání vydavatele, který to vydá tak, jak bych to chtěl já. Každý by to chtěl předělat podle sebe a chce do toho mluvit. Tři roky to trvalo, než jsem našel Slovart, který mi vše nechal tak, jak jsem to chtěl.“

Knihu tedy vydává ve velkém formátu (30×30) nakladatelství Slovart. Velká část fotografií v knize vznikla v New Yorku, Paříži, Miláně… a dalších destinacích. Ob­jednat si ji můžete zde.

Slavnostní vernisáž výstavy a křest knihy proběhly v úterý 4.10.2016 za přítomnosti patronky publikace, herečky Ivy Janžurové a dalších hostů.

Robert Vano - Memories lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
     

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

Další články ze série
FotoAparát.cz - Instagram