Nikon oznámil vývoj nové bezzrcadlovky Z9

Nikon oznámil vývoj první vlajkové lodě s bajonetem Nikon Z: Nikon Z 9. Bude se jednat o plnoformátový bezzrcadlový fotoaparát (formát FX) a vydání je plánováno na letošní rok 2021. Tento nový fotoaparát bude disponovat novým senzorem (podle spekulací o rozlišení 46Mpx), novým výkonným procesorem a schopností natáčet 8K video.

Fotoaparát Z 9 by měl disponovat těmi nejlepšími techno­logiemi, které má společnost Nikon k dispozici. Při­nese tak zatím nejlepší výkon v oblasti statických snímků i vide­a v historii spo­lečnosti Nikon a bude splňovat nejvyšší potřeby profesionálů v široké škále žánrů.

Využívat bude nově vyvinutý skládaný snímač CMOS formátu FX a nový procesor pro zpracování obrazu. V reakci na rostoucí nároky na rozlišení videa zahrne i podporu pro nahrávání videa v rozlišení 8K.

Fotoaparát Nikon Z 9 by měl představovat ztělesnění maximálního výkonu, který převýší předchozí digitální zrcadlovky a zrcadlové fotoaparáty. Bude také přímým konkurentem stávajících profesionálních fu­ll-frame bezzrcadlovek, jako je Sony Alpha 1 nebo Canon R5.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Recenzi fotoaparátu Sony A1 naleznete zde.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Uživatelský test Canon R5 naleznete zde.

Informace týkající se vydání tohoto produktu budou oznámeny později.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram