Fujifilm XP130 - nový kompakt pod vodu

Novinka navazuje na dosavadní model XP120, který vylepšuje o nové funkce. Bude tak zajímat hlavně ty, kdo chtějí kompakt pod vodu, který vám neutrhne kapsu; váhou ani cenou. Potápět se s ním budete moci až do 20m, spadnout vám může až z 1.8m a nevadí mu teploty do -10°.

Jde opět o přístroj s 16MPx BSI CMOS senzorem (1/2.3") a objektivem o přepočteném rozsahu 28–140mm (světelnost F3.9–4.4). Hlavním lákadlem je zmíněná vysoká odolnost: ponor až 20m, pád až z 1.8m a teploty snáší do -10° C.

Hledáček zde chybí, pro komponování slouží antireflexní 3" LCD displej s 920000 body.

Sériové snímání umí až 10 snímků za vteřinu, v režimu Advanced Burst až 60 fotografií za vteřinu ve snížené kvalitě.

Natáčet můžete Full HD (1080p) video se snímkovou frekvencí 60 sn./s. nechybí časosběrné snímání s možností následné tvorby Time-lapse videa přímo ve fotoaparátu.

Po předchůdci přístroj zdědil funkci „Cinema­graph“ pro vytváření pohyblivých snímků (jaké známe třeba z chytrých telefonů). Dále můžeme vytvářet i panoramata – a to až 360°.

Funkce Wi-Fi konektivity je dnes už samozřejmost. Co přibylo oproti předchůdci je Bluetooth, funkce Eye AF (sledování očí) a virtuální vodováha.

Bohužel zde chybí GPS, ale do jisté míry ho nahradí právě snadné párování s chytrým zařízením.

Přístroj váží jen 207g. Na jedno nabití zvládne 230 fotografií.

Udaná cena je $229.95, česká bude zřejmě o něco vyšší. Přístroj na trh dorazí v březnu 2018. Vybrat si budete moci z černé, bílé, modré, zelené a žluté varianty (což je rovněž změna oproti XP120).

Více informací na stránkách výrobce: http://www.fujifilm.com/…al_cameras/x…

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram