Kurz Luminografie aktu - online kurz k zakoupení

V úterý 24.1.2017 se konal živý kurz Luminografie aktu pod vedením lektora Kamila Vargy. Workshop je věnovaný fotografování aktu speciální metodou luminografie. Online kurz můžete stále zakoupit. Uvidíte akt v luminografii a speciální luminografické techniky.

Kurz Luminografie aktu proběhl živě 24. 1. 2017 pod vedením Kamila Vargy. Kamil diváky seznámil s tím, co to luminografie znamená a jak nejlépe na ní. Na závěr se jako správný palič pustil i do malování ohněm:-)

Pokud kurz chcete shlédnout, ale uteklo vám živé vysílání, stále si ho můžete zakoupit na kurzyzive.cz.

Kurz Luminografie

Datum vysílání: Úterý, 24. Leden 2017 – 18:30 (již proběhlo, ke shlédnutí zde)

Lektor:  Kamil Varga

Program vysílání

Tento kurz se koná pod vedením profesionálního fotografa Kamila Vargy. Workshop je věnovaný fotografování aktu metodou luminografie. Uvidíte akt v luminografii a speciální luminografické techniky.

O lektorovi Kamilu Vargovi:

Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz)

Cíl a obsah

Cílem kurzu je naučit posluchače základům luminografie. Vysvětlit hlavní zásady pro práci s technikou – stanovení expozice, speciální luminografické postupy a zásady práce s modelem jako:

  • plánování fotografického projektu
  • jak komunikovat s modelem
  • kompozice, postoje, pózování

Samozřejmostí jsou ukázky fotografií Kamila Vargy a společné diskuse, stěžejní je praktická část – fotografování aktu s luminografií. Zde se naučíme:

  • plánovat a připravit fotografii, technický scénář (postup práce je možná bližší filmovým postupům)
  • využít všechny luminografické techniky ve fotografii (kreslení světlem, lokální flešování, vrstvení jednotlivých záblesků, experimentální postupy)

Profil účastníka kurzu

Kurz je určen všem zájemcům – začátečníkům i pokročilým. Profesionální fotograf Kamil Varga má bohaté zkušenosti s výukou fotografie a je ochotný a připravený odpovídat na Vaše otázky.

Online kurz zde

Celodenní prezenční kurz luminografie můžete absolvovat u FotoInstitut­.cz, kde si všechny techniky rovnou pod vedením Kamila vyzkoušíte. Termíny: 29.1.2017, 24.9.2017. Více zde.

_____________­________________________­________________________­________________________­______

Přečtěte si také:

     

Líbil se vám článek?

Obsah článku

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram