Instantní fotoaparát značky Leica oznámen: model "Sofort"

Instantní fotoaparáty (jako byl svého času oblíbený Polaroid) zažívají v poslední době renesanci. Poděkovat za to můžeme zejména Fujifilmu. Nyní se přidala i Německá Leica s modelem Sofort ("okamžitě"). Bohužel jde rovněž o licenční model Fuji, ale i tak je to pro milovníky "instantů" dobrá zpráva, že segment roste.

Leica Sofort s objektivem AUTOMATIK-HEKTOR 60mm f12.7 (odpovídá „pětatřicítce“) fo­tografuje na instantní filmy Instax Mini, které vyrábí Fuji, ale Leica uvede i své.

Expozice i ostření jsou automatické (režimy se jmenují Automatic, Selfie, People & Party, Action & Sport, Bulb, Macro, Self-Timer a Double Exposure), komponuje se skrze tunelový hledáček a nechybí vestavěný blesk.

Leica k tomuto modelu, který podle všeho vychází z Fujifilm Instax Mini 90, doplní různé svoje příslušenství: popruhy v různých barvách, stylová pouzdra, Sofort Photo Presenter pro prezentaci snímků, Sofort Postcards, Sofort Photo Album či krabičky na snímky Sofort Storage Boxes.

Leica Sofort bude dostupná v bílé, zelené a oranžové barvě.

Cena bude uvedena, ale vzhledem ke „značkovosti“ Leicy bude jistě vyšší, než u Instaxu 90.

Fotoaparát si naživo půjde vyzkoušet na Photokině 2016.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (4)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram