FOTOVIDEO ÚNOR 2023

Čas neúprosně letí, letošní únor by snad konečně mohl být bílý (teď ve druhé polovině ledna, kdy jde do tisku je toho sněhu kolem docela dost…) a my jsme tu s dalším, opět nabitým vydáním roku 2023. Tentokrát možná trochu ovlivněni ještě probíhajícím soutěžním tématem Fotografa roku s názvem KRAJINA. tématem, které vám opravdu jde a my se už těšíme, až se v dubnovém FotoVideo objeví jeho výsledky!

Je nám jasné, že jsme vás naším lednovým vydáním výrazně sněhově naladili, Po zveřejnění sedmi rad jak na zimní focení, rozhovoru a obálky s Richardem Horákem o zasněžené Praze jsme dostali spoustu kladných ohlasů (díky vám za ně!), které však zároveň ironicky žádaly, abychom vám tu pravou zimu také k tomu lednovému vydání přibalili. Je to tak! Takže jsem vaše přání vlastně splnili. Na sněhu se fotí přeci jenom jinak a řada z nás na zasněženou krajinu, pocukrované střechy domů či malebné chaloupky na horách čeká jak na smilování celý rok. Zimní focení přináší nezapomenutelné zážitky.

Únorové vydání jsme vám už tradičně nabili až k prasknutí, jak říká kolega Jiří. Přináší další rozhovory s výrazně zajímavými fotografy, poměrně velkou porci rad, jak si poradit s různými žánry (opět jsme nezapomněli na milovníky Aktu) a testy, které jsme většinou dělali v redakci společně. Vítáme další nové spolupracovníky naší redakce (ahoj Michale!) a těšíme se, že i díky nim bude naše stálá měsíční nabídka stovky stran ještě pestřejší. Náš ediční plán na další vydání je už hodně plný a prozradím, že se hodně váže k největší fotografické soutěži, kterou máme tu čest už 23 let pořádat. V aktuálně uzavíraném tématu KRAJINA jste ukázali, že opravdu umíte (z mnohých z vás už dnes jsou výrazné fotografické osobnosti!), a tak se moc těšíme na soutěžní příspěvky žánru PORTRÉT. V závěru tohoto vydání si laskavě prohlédněte ty nejlepší snímky z tématu MAKRO a také popřejte těm, co vyhráli skvělé ceny od Centra FotoŠkoda v kategorii Fotograf roku na cestách.

Při listování únorovým vydáním si u většiny článků nezapomeňte přehrát vložené QR kódy, které vám rozšíří informace o testovaném produktu či nabídnou další pohled na problematiku, kterou v článku popisujeme. Těší nás váš zájem o analogové focení, a proto se mu věnujeme nejen v naší pravidelné Analogové škole a v oblíbené FotoPoradně oslovujeme ty, kteří se rozhodli začít opravdu fotit – tedy používat fotoaparát. Je toho hodně, máte se na co těšit a nás baví, že nám píšete. Pište dál, čtěte FotoVideo a pořiďte si jeho předplatné, vyjde vás pak mnohem levněji něž při nákupu v prodejně tisku.

Vybírejte z poměrně obsáhlého obsahu únorového FotoVideo například následující:

A dalších z více než dvaceti článků, ze kterých si určitě vyberete!

A je tu již páté soutěžní téma 23. ročníku soutěže Fotograf roku:

PORTRÉT, klasika, kterou zvládne každý? Má uzávěrku již 28. února 2023!

Téměř výhradně lidské téma. Jako portrét je většinou chápána zachycená podoba jednoho, či více lidí v aranžované póze. Jde o velmi kreativní téma, které se pohybuje od prostých podobenek po velmi sofistikované aranže. Portrét může být zachycení rodinné vzpomínky, či umělecké vyjádření fotografa. Soutěžní galerii tohoto tématu najdete na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram