Canon představuje novou bezzrcadlovku EOS M50 Mark II

Canon představuje malý, ale výkonný bezzrcadlový fotoaparát EOS M50 Mark II, který cílí zejména na uživatele sociálních sítí. Hlavní předností tohoto fotoaparátu je všestrannost. Umožňuje natáčení videa ve 4K na šířku i na výšku nebo živě streamovat ve Full HD přímo na YouTube. Canon EOS M50 Mark II je tak ideální volbou nejen pro všechny vloggery, bloggery, influencery, ale i fotografy, kteří vyžadují malý a všestranný fotoaparát. Již brzy vám tento fotoaparát představíme i prostřednictvím uživatelské recenze.

Hlavní technické parametry

  • Záznam videa pro přímou publikaci na sociálních sítích
  • Čistý výstup HDMI pro přímé živé vysílání na YouTube
  • 24,1MP snímač formátu APS-C umožňuje pořizovat vysoce kvalitní statické snímky a videonahrávky v rozlišení Full HD
  • Otočný dotykový displej umožňuje fotografovat a natáčet v různých pozicích
  • 3,5mm mikrofonní vstup pro špičkovou zvukovou kvalitu
  • Kompatibilita s objektivy bajonetu EF-M (objektivy typu EF a EF-S jsou kompatibilní při použití upevňovacího adaptéru EF-EOS M)

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Fotoaparát disponuje snímačem formátu APS-C o rozlišení 24,1 Mpx, inteligentními automatickými režimy a detekcí očí při zaostřování. Umožňuje tvůrcům používat objektivy řady EF-M a s adaptérem i kompletní řadu EF. Pro kvalitní záznam zvuku při natáčení je Canon EOS M50 Mark II vybaven 3,5mm mikrofonním vstupem. EOS M50 Mark II navazuje na předchozí model Canon EOS M50 – recenze zde.

Všestrannost

Fotoaparát EOS M50 Mark II svojí flexibilitou vyhoví každému stylu a potřebám. Lze jej snadno nosit kamkoli s sebou, připojit k němu mikrofon, případně jej upnout do gimbalu. Otočný displej a pohotový elektronický hledáček (EVF) umožňují pohodlně komponovat záběr. Odvede stejně dobrou práci při fotografování kvalitních snímků pro Instagram, natáčení videa na výšku pro sdílení na TikToku nebo živém streamování na YouTube. Díky čistému HDMI výstupu mohou uživatelé tvořit živé streamy na profesionální úrovni a s bezplatným softwarem Canon EOS Webcam Utility publikovat videa na síti Twitch nebo uskutečňovat videohovory s přáteli a rodinou ve vysoké obrazové kvalitě.

EOS M50 Mark II umožňuje taky vylepšenou mobilní konektivitu přes Wi-Fi a Bluetooth. Ta umožňuje ovládat fotoaparát z mobilního zařízení a přímo bez prodlev nahrávat snímky a videonahrávky na sociální sítě.

Cena a dostupnost

Tělo fotoaparátu Canon EOS M50 Mark II bude stát 16 090 Kč.

V kombinaci s objektivem M15–45mm S EU26 vyjde Canon EOS M50 Mark II na 19 290 Kč.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Canon EOS M50 Mark II bude v prodeji od konce března 2021.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram