Leica - nová limitovaná edice Leica M Monochrom "Jim Marshall"

Je pro vás sériová verze Leicy M Monochrom příliš obyčejná? Leica je výrobce, u kterého se podobného problému opravdu bát nemusíte. Speciální edice Leica už jsou pověstné. Zatím nejnovější se jmenuje "Jim Marshall" po slavném fotografovi.

Leica M Monochrom je klasický digitální dálkoměr, který se vyznačuje čistě černobílým senzorem (nemá Bayerovu masku). Můžete si o Leice myslet, co chcete, ale pokud hcete monochromatický fotoaparát, je momentálně jediná, která ho nabízí mimo sféru středoformátu.

Model M Monochrom je prostě fotoaparát, který nemá obdobu a má tedy celou řadu obdivovatelů a uživatelů.

Jim Marshall byl slavný americký fotograf, který fotografoval hudební scénu jazzu a rocku šedesátých a sedmdesátých let, mimo jiné třeba koncerty kapely Beatles nebo Johnyho Cashe. Fotografoval také hnutí hippies a hudební festivaly, jako Woodstock. Jako jediný fotograf v historii obdržel speciální cenu Grammy. A fotografoval – jak jinak – Leicou.

To je pozadí vzniku zatím poslední speciální padesátikusové edice Leica M Monochrom Jim Marshall set, která sestává z těla Leica M Monochrom a objektivu Summilux-M 50mm F1.4 ASPH, oboje v barvě mosazi a s vyleptanou signaturou Jima Marshalla. Součástí setu jsou i dvě zvláštní edice Marshallových děl - fotografie The­lonious Monk at the Monterey Jazz Festival 1964 a kniha Jazz Festival.

U příležitosti vydání edice proběhne výstava fotografií Jina Marshalla v Leica Gallery Los Angeles.

Set je především určen (movitým) sběratelům.

Více info na https://us.leica-camera.com/…eica/Leica-N…

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram