Nový podvodní fotoaparát SeaLife DC2000

SeaLife DC2000 je fotoaparát pod vodu s 20MPx 1" senzorem a pevným 31mm (ekv.) objektivem o světelnosti F1.8 s podporou širokoúhlé předsádky. Potopit se s ním můžete až do 60m. Fotoaparát sestává ze samotného těla a vodotěsného pouzdra.

Sealife DC2000 je fotoaparát, který už od pohledu nepatří do ruky suchozemským fotografům – je utěsněný pro ponory až do 60m a design dodávaného housingu před­pokládá i ovládání v rukavicích, výsledná kombinace je tak poměrně rozměrná a všechny ovladače dostatečně vystouplé a daleko od sebe. Zajímavostí je, že vnitřní fotoaparát je tentokrát stejně vodotěsný, jako dodávaný housing (oboje 60m).


Uvnitř přístroje byste nalezli 1" senzor (tedy 13.2 × 8.8mm) o rozlišení 20MPx a fotografie můžete snímat pevným objektivem o sedmi členech (včetně asférických) o přepočteném ohnisku 31mm a dobré světelnosti F1.8. Pokud potřebujete objektiv širší (pamatujte, pod vodou jsou úhly záběru užší, než na souši, index lomu vody je 1.33) existuje ještě předsádka s úhlem záběru až 110° (na souši).

Fotoaparát disponuje i stabilizací – stabilizovaný je senzor.

Fotoaparát podporuje i formát RAW typu .dng.

Video jde natáčet v rozlišení Full HD a snímkové frekvenci 60p.

Samozřejmostí je plno scénických režimů pod vodu, jako je režim s bleskem pod vodou, bez blesku pod vodou, režim pro ponor se šnorchlem atd.

Více informací a specifikace naleznete na stránkách výrobcehttp://www.sealife-cameras.com/cameras/dc2000

     

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

Další články ze série
FotoAparát.cz - Instagram