6. Šumavský FotoMaraton již pozítří v sobotu 17. 9.2016

V sobotu 17. 9. se bude v Kašperských Horách na Šumavě konat již 6. Šumavský FotoMaraton. Úkolem soutěžících této celosvětově oblíbené fotografické soutěže je nafotit za 5 hodin 5 témat v zadaném pořadí. Zúčastnit se a soutěžit o hodnotné ceny může každý - stačí k tomu digitální fotoaparát a chuť fotit! Registrace ještě běží. Veškeré informace naleznete v článku.

5. Šumavský FotoMaraton již pozítří v sobotu 17. 9. v Kašperských Horách!

Registrace je možná od 9:00 do 12:00 v Infocentru NP Šumava a Infocentru Radnice v Kašperských Horách. Pro SLEVU 50KČ NA STARTOVNÉM se zaregistrujte online.

FotoMaraton je celosvětově oblíbená fotografická soutěž pro širokou veřejnost. Úkolem soutěžících je nafotit za 5 hodin 5 témat v zadaném pořadí.

Letos již po šesté se můžete soutěže účastnit v Kašperských Horách na Šumavě. Osobností akce je světoznámý fotograf Robert Vano. Rozhovor s ním si přečtěte zde.

O soutěži:
Soutěže se může účastnit každý, kdo rád fotografuje či soutěží. Startovné je 100 Kč, pro slevu 50 Kč je nutné se zaregistrovat na www.fotomaratony.cz. Soutěž začíná ráno (9:00, Infocentrum NP Šumava, Infocentrum Radnice) kde každý obdrží soutěžní témata a pravidla. Registrace běží do 12:00. Jako první snímek je třeba vyfotit své registrační číslo. Po startu akce má každý 5 hodin k nafocení snímků dle zadání. Je nutné dodržet pořadí, v němž jsou témata vypsaná. Je třeba si donést vlastní fotoaparát s nabitou baterií a také mít vlastní paměťovou kartu. Snímky se fotí do formátu JPEG. Upravovat jakkoli fotografie v počítači je v průběhu soutěže zakázáno. Při odevzdávání soutěžních snímků musí jejich počet i pořadí odpovídat zadání (jako nultý snímek je registrační číslo). Soutěžní fotografie je možné odevzdávat až do 15:00.

Program soutěže

Infocentrum NP Šumava
(Sušická 399, Kašperské Hory):

9:00 Start

9:00 – 12:00 Registrace účastníků, zadání úkolů

Registrace také v Infocentru Radnice (Náměstí 1, Kašperské Hory)

12:00 – 15:00 Odevzdávání úkolů

15:00 – 16:00 Andrej Macenauer: Šumavské slatě ve fotografiích

16:00 – 17:00 Robert Vano: Jak se stát úspěšným fotografem

17:00 – 18:00 Slavnostní vyhlášení a předávání cen vítězům za přítomnosti Roberta Vano

 

Pravidla soutěže:

  • Soutěže 6. Šumavský FotoMaraton se může účastnit každý, kdo rád fotografuje či soutěží. Startovné je 100 Kč, pro slevu 50 Kč je potřeba se zaregistrovat na www.fotomaratony.cz/…a/registrace
  • Soutěž se koná 17. 9. 2016
  • Soutěž začíná v 9:00 v Infocentrum NP Šumava nebo Infocentrum Radnice v Kašperských Horách, kde každý obdrží soutěžní témata a pravidla. Startovat můžete až do 12:00
  • Jako první snímek vyfotíte své registrační číslo. Po startu akce má každý nejvýše 5 hodin k nafocení 5 snímků dle zadání. U snímků je nutné dodržet pořadí, v němž jsou témata vypsána. Snímky mohou být nafoceny jen v době konání soutěže a v Kašperských Horách a okolí (do 5km).
  • Je třeba si donést vlastní fotoaparát s nabitou baterií a musíte mít vlastní paměťovou kartu. Snímky musí být nafoceny ve formátu JPEG. V průběhu soutěže je jakkoli fotografie upravovat zakázáno. Při odevzdávání soutěžních snímků musí jejich počet i pořadí odpovídat zadání (jako nultý snímek je registrační číslo).
  • Soutěžní fotografie odevzdáte v čase 12:00 – 15:00 v Infocentrum NP Šumava v Kašperských Horách.
  • Patronem 6. Šumavského FotoMaratonu je fotograf a cestovatel Andrej Macenauer, jehož přednášku můžete shlédnout v rámci doprovodného programu od 15h. Hostem je světoznámý fotograf Robert Vano, jehož přednášku můžete navštívit v 16:00.

Všichni, kdo rádi fotíte i soutěžíte nebo si chcete jen o fotografiích povídat, těšíme se na vás v sobotu 17. září. Registrace zde.Více informací najdete na:

FotoMaratony.cz

Facebook FotoMaratony.cz

Fotografie z FotoMaratonu:

Vítězná série 5. ročníku (Martin Čurda: 1. Řemeslo 2. Rychlost 3. Dvojice 4. Dlouhá chvíle 5. Příroda):

   

Generálním partnerem Šumavského FotoMaratonu je společnost Olympus.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Admin
    16.09.2016 13:23

    Potvrzujeme, že sobotní FotoMaraton 17.9. proběhne za každého počasí!

Vkládání komentářů je uzamčeno.

Obsah článku

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram