Vyhlášení výsledků Galerie měsíce - Černobílé foto

Galerií měsíce února bylo Černobílé foto. V článku naleznete fotografii kterou vybral mistr Robert Vano a která vyhrává jeho podepsanou knihu 'Robert Vano (Fotka nemusí být ostrá)' Prohlédnout si můžete i další povedené fotky, vložené v měsíci únoru.

Do Galerie měsíce za únor - Černobílé foto - jste vložili přes 280 krásných fo­tografií. Patro­nem Galerie měsíce byl světoznámý módní fotograf Robert Vano , který všechny vaše fotografie osobně prohlédl a vybral jednu fotografii, která ho nejvíce zaujala.

Předejme rovnou slovo mistrovi:

Robert Vano: ‚Přišlo hodně různých témat. Krásné krajinky, hezké portréty, někdo má i hezké zátiší. U čer­nobílé fotografie, i třeba krajiny, vždy platí, že i když je fotka černobílá, tak by mělo být možné rozeznat barvy od sebe. Když je holka vyfocená v lese, tak já nevím, co je jak barevné, les byl zelený, možná i čepice byla zelená, nebo třeba červená. Když dáš vedle sebe zelenou a červenou papriku, a jen tak je cvakneš, tak budeš mít dvě stejně šedé papriky. Přitom by jedna ale měla být tmavší a druhá světlejší. Někdo to tak měl, ale někde to moc vidět nebylo.‘

(CAVE: …)

Robert Vano: ‚Ze všech černobílých fotek mě nejvíc zaujala tahle. Vypadá jako klasická černobílá fotka, má hodně emocí, je tam dobře vidět rozdíl stínů a světel, černé, bílé i šedé tóny. Hlavně jsou tam ale vidět emoce, já už jsem ze staré školy, pořád nám říkali, že fotka by neměla být o technice, ale o emocích. Hlavně když je to portrét. A pro mě je to krásná fotka.‘

Vítěznou fotografií Galerie měsíce za únor se tak stává fotografie „…“ od autora CAVE. Gratulujeme a posíláme signovanou knihu ‚Robert Vano (Fotka nemusí být ostrá)‘.

Více o černobílé fotografii najdete v rozhovoru s Robertem Vano od Soni Lechnerové.

Pojďme se ještě podívat na několik dalších povedených fotografií, které jste do Galerie měsíce-Černobílé foto vložili. Fotografie jsme pro vás vybrali v redakci FotoAparát.cz:

(mk 2: na pivu)

Milan Šusta: Akční živá fotografie, využití dramatických výrazů obou postav, dobře zvolené světlo, neostré pozadí a dramatické popředí.

   

(Manafa53: Míša)

Kamil Varga: Zajímavý portrét podpořený per­spektivním sbíháním.

   

(Vladislav Sychrovský: Dokonalost sama)

Milan Šusta: Zimní krajina, dobré tonální podání, hlavně tonalita sněhu, dramatická obloha, kompozičně využité ubíhající linie k vyjádření hlubokého prostoru.

   

(Jiří Kois: .vices..)

Jakub Súkeník: Zaujala mě „zlobivá“ nálada fotky. Ať už jde o výraz a pózu modelu či labužnické držení cigarety, tak ostření na ruce, kdy je obličej mimo rovinu ostrosti.

   

(igoo: Sim)

Milan Šusta: Téměř reklamní portrét, dobře vyplněný prostor, jednoduché světlo, výborná ostrost, mohla být více uvolněná póza,takto dost hrbí záda.

   

(Stanislav Chlup: Říká si „Bofo“)

Kamil Varga: Skutečně kuriózní interiér…

   

(Manafa53: Aťka)

Kamil Varga: Líbí se mi zajímavý výraz portrétované o­soby.

***

V březnu je Galerií měsíce galerie ‚Reportáž‘. Vkládejte fotografie a můžete vyhrát workshop s fotografem a dokumentaristou Karlem Cudlínem.

       


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Opicihlava
    Opicihlava
    16.03.2016 17:15

    to jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo :)

  • kajka
    kajka
    17.03.2016 23:33

    pekný výber,gratulujem!

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram