Výstava Martina Stranky v Mánesu jen do 30.11.2021

Výstava “Dechem” jednoho z nejvýznamnějších současných českých fotografů Martina Stranky v pražském Mánesu potrvá jen do konce listopadu. Vstup na výstavu je zdarma a vidět Martinovy fotografie v originále je zážitek, který byste neměli prošvihnout. K shlédnutí jsou i zajímavá videa, jak jeho fotografie vznikají.

Fantazie, emoce, originální nápad a perfektní realizaceMartin Stranka je inspirací pro mnoho českých fotografů. Mnohem lepší než si o něčem číst je však vyrazit na jeho inspirativní výstavu v krásných prostorách pražského Mánesu. Shlédnutí kvalitních fotografických tisků plných emocí je hlavně v dnešní době potěchou pro duši. Mnoho času již nezbývá. Výstava potrvá jen do konce listopadu!

Na výstavě “Dechem” uvidíte jak známá díla propojující člověka a přírodu, kterými Martin Stranka získal celosvětové uznání, tak i sérii Vzpomínek z dětství – Boyhood memories.

V loňském roce byla výstava Martina Stranky ukončena kvůli Covidu. Je úžasné, že se mu podařilo letos tuto výstavu znovu zrealizovat.

Martin Stranka patří k fotografům, kteří se rádi podělí o své zkušenosti s ostatními. Na výstavě bývá často přítomen i osobně. V začátcích své tvorby sdílel své fotografie i na naší galerii.

V minulosti přednášel na Setkání fotografů. Byly zveřejněny také dva rozhovory s Martinem pro FotoAparát.cz:  MÉ FOTKY NASTAVUJÍ DIVÁKOVI ZRCADLOOBRÁZKY Z HLAVY

Web Martina Stranky MartinStranka.com

Výstava „Dechem“ v pr­ažském Mánesu končí 30.11. Každý den je otevřena od 11h až do 20h večer, většinou za přítomnosti Martina Stranky osobně. Vstup na výstavu je zdarma.


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • MBK fish
    MBK fish
    24.11.2021 09:36

    jj, konečně jsme se po roce a půl dočkali !
    výstava parádní, osobní setkání s Martinem velice příjemné !

  • CAVE
    CAVE
    06.12.2021 16:21

    :\

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram