Nový Olympus OM-D E-M10 Mark IV

Nový Olympus OM-D E-M10 Mark IV je dokonalý fotoaparát pro kreativní fotografy na cestách. Kompaktní a lehké tělo s vylepšeným gripem, všestranné fotografické funkce pro profesionální snímky na jedno stisknutí spouště a výkonná pětiosá stabilizace obrazu z něj dělají perfektní nástroj pro zachycení každého okamžiku v excelentní kvalitě. Výklopná LCD obrazovka vhodná pro selfie snímky, a elektronický hledáček s vysokým rozlišením přinášejí uživatelům svobodu při rozvíjení vlastního unikátního stylu. Sdílení snímků je nyní díky speciální aplikaci pro chytré telefony snazší, než kdy dřív. OM-D E-M10 Mark IV přináší radost z focení mladým rodinám s dětmi, cestovatelům, fotografickým nadšencům, blogerům, Instagramerům, prostě všem, kdo se nespokojí s focením na mobil a přitom nechce tahat veliké a těžké fotoaparáty.

Při zhruba polovičních rozměrech a hmotnosti oproti digitálním zrcadlovkám a jiným FF fotoaparátům, je největší výhodou Olympusu jeho úžasná mobilita, kompaktnost a nízká hmotnost celého systému. Bohatá nabídka výkonných objektivů s vysokým rozlišením přináší v kombinaci s účinnou stabilizací obrazu skvělé výsledky v podobě ostrých a kvalitních fotografií a videí napříč širokým spektrem scénářů, situací a žánrů. E-M10 Mark IV je nejmenší z rodiny OM-D. S vylepšeným gripem a nejnovějšími zobrazovacími technologiemi je dokonalou volbou pro všechny, kteří hledají kompaktní řešení, které mohou mít neustále při sobě.

Vynikající mobilita a výkonná pětiosá stabilizace obrazu pro foto i video

Tělo s klasickým Olympus designem je nyní lehčí, než kdy dříve (i se standardním kitovým objektivem váží jen jako půllitrová láhev s vodou) a nabízí tak ideální mobilitu. Nový vylepšený grip E-M10 Mark IV zaručuje bezpečný úchop a pohodlné ovládání. Díky vestavěné pětiosé stabilizaci obrazu, umožňující prodloužení expozice až o 4,5 kroku, novému 20megapixelovému Live MOS snímači a výkonným objektivům M.Zuiko, je vysoká kvalita fotografií a videí zaručena za všech podmínek, včetně nočních snímků a snímků s velkým přiblížením. Nově se nemusíte strachovat o nedostatek energie na cestách. Baterii lze nabíjet přímo ve fotoaparátu prostřednictvím USB power banky.

Všestranné fotografické funkce a výklopné LCD pro selfie záběry

E-M10 Mark IV je nabitý funkcemi pro zachycení všech neopakovatelných momentů. Například s pomocí sekvenčního snímání o rychlosti cca 15 snímků za vteřinu zachytíte i objekty v akci. Vylepšená přesnost C-AF umožňuje kontinuální zaostřování i na pohybující se objekty. Automatické zaostřování na obličeje nyní zaostří i na skloněné tváře nebo tváře z profilu. Tichý režim, který eliminuje mechanickou závěrku a další provozní zvuky, je užitečný v situacích, kdy je jakýkoli hluk nežádoucí, například během vystoupení nebo při fotografování spících dětských tvářiček.

V automatickém režimu detekuje Olympus OM-D různé fotografické situace a automaticky zvolí odpovídající nastavení. Režim AP (Advanced Photo) dokonce umožní pořídit snímky, které by normálně vyžadovaly předchozí fotografické zkušenosti: vícenásobné expozice, zachycení hvězdných drah, světelné stopy reflektorů aut, to vše můžete v režimu Live Composite fotografovat okamžitě a bez větších zkušeností. Díky funkci 4K videa lze obzvláště krásné momenty extrahovat jako fotografii ve 4K rozlišení.

Navíc je fotoaparát vybaven výklopnou LCD obrazovkou, která usnadňuje dotykové ovládání při fotografování selfie. Pomáhá při fotografování z nadhledu a podhledu, takže fotografie a videa vyjdou skvěle i v nezvyklých polohách přesně podle vašich představ. Díky elektronickému hledáčku s vysokým rozlišením zvládnete s E-M10 Mark IV také snímky za jasného slunce nebo v protisvětle.

OM-D E-M10 Mark IV s rádiovým ovladačem blesku FC-WR a bleskem FL-700WR umožňuje na dálku ovládat další kompatibilní blesky. Jednoduše nastavte blesk mimo záběr a při fotografování jej ovládejte na dálku pomocí rádiového ovladače blesku.

Speciální aplikace pro chytré telefony umocní zážitky z fotografování

Díky integrovaným funkcím Wi-Fi a Bluetooth® lze snímky pomocí mobilní aplikace OI.Share snadno a rychle importovat do chytrého telefonu nebo sdílet na sociálních sítích. Připojený chytrý telefon lze použít jako Bluetooth dálkové ovládání fotoaparátu. V aplikaci jsou k dispozici mimo jiné i návody a instrukce pro výuku fotografických technik.

Příslušenství

OM-D E-M10 Mark IV je plně kompatibilní se širokou paletou MFT objektivů Olympus a objektivů dalších značek splňujících standard MFT, a také s řadou dalšího příslušenství, včetně fotografických brašen na míru, elektronických blesků, či bezplatného programu pro editaci a správu fotografií Olympus Workspace.

Dostupnost a cena

Nový OM-D E-M10 Mark IV bude k dostání od poloviny srpna za doporučenou maloobchodní cenu 18.999 Kč. OM-D přichází s šestiměsíčním prodloužením záruky v případě registrace na portálu Můj Olympus na adrese www.mujolympus.cz

Více informací na www.olympus.cz

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram