Články označené - Olympus

  • Fotoaparát OM System OM-1: první dojmy

    Bezzrcadlovka OM Systém OM-1 je novou vlajkovou lodí OM System se sensorem velikosti 4/3, s rozlišením 20Mpix avšak v nové vrstvené BSI technologii. Fotoaparát je naplněn technologickými novinkami (snímání až 120sn/s bez přeostřování a 50sn./s v AF-C, režimy AI při detekci autofokusu, vylepšení tradičně vynikající stabilizace obrazu na 8EV …). Zásadní pro ovládání je i nově uspořádané menu a další ovládací prvky, které se přiblížily ostatním značkám. Fotoaparát OM System OM-1 se má objevit v obchodech začátkem března 2022. Jeho cena je stanovena na 56990Kč včetně DPH.

     1
  • Olympus se mění na OM System

    Praha, 27. října 2021 – OM Digital Solutions, nový majitel fotografické divize Olympus, představuje novou značku OM SYSTEM. Značku, která obsáhne všechny bezzrcadlovky a objektivy, dále kompaktní digitální fotoaparáty, audio záznamníky a dalekohledy od značky Olympus. Zároveň s novou značkou OM System oznámil, že v současné době vyvíjí nový fotoaparát s výměnnými objektivy standardu Micro Four Thirds, který bude ztělesněním filozofie značky OM SYSTEM a posune fotografii opět o stupínek výše.

     0
  • Nový teleobjektiv M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO a nový firmware k E-M1X

    Olympus představil nový super teleobjektiv M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO vhodný zejména pro fotografy wildlife a sportů. Tento objektiv je vybaven vestavěným 1,25x telekonvertorem a 5osým stabilizátorem obrazu. K dispozici bude i s volitelným telekonvertorem M.Zuiko Digital 2x MC-20. Zároveň Olympus uvádí i nový firmware k fotoaparátu E-M1X s režimem na sledování a zaostřování ptáků a výstupem RAW videa.

     0
  • Olympus představuje nový teleobjektiv M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS

    Nový M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS je ideálním doplňkem pro OM-D a PEN fotografy, kteří jsou v neustálém pohybu. Nabízí obrovský rozsah ohniskových vzdáleností 200-800mm v kompaktním a lehkém provedení, odolném proti povětrnostním vlivům. Výkon superteleobjektivu lze pomocí telekonvertoru M.Zuiko Digital 2x MC-20 zdvojnásobit až na 1600mm.

     0
  • Nový Olympus OM-D E-M10 Mark IV

    Nový Olympus OM-D E-M10 Mark IV je dokonalý fotoaparát pro kreativní fotografy na cestách. Kompaktní a lehké tělo s vylepšeným gripem, všestranné fotografické funkce pro profesionální snímky na jedno stisknutí spouště a výkonná pětiosá stabilizace obrazu z něj dělají perfektní nástroj pro zachycení každého okamžiku v excelentní kvalitě. Výklopná LCD obrazovka vhodná pro selfie snímky, a elektronický hledáček s vysokým rozlišením přinášejí uživatelům svobodu při rozvíjení vlastního unikátního stylu. Sdílení snímků je nyní díky speciální aplikaci pro chytré telefony snazší, než kdy dřív. OM-D E-M10 Mark IV přináší radost z focení mladým rodinám s dětmi, cestovatelům, fotografickým nadšencům, blogerům, Instagramerům, prostě všem, kdo se nespokojí s focením na mobil a přitom nechce tahat veliké a těžké fotoaparáty.

     0
  • Na Fomio.cz koupíte Lowepro, National geographic, Joby, Velbon s 25% slevou

    Společnost Olympus spustila nový e-shop Fomio.cz, ve kterém můžete online nakoupit všechny produkty značek jako Lowepro, National geographic, Joby, Velbon s 25% slevou. Sleva platí do konce května 2020.

  • Olympus - květnová série online přednášek ambasadorů

    Olympus už druhý měsíc pořádá sérii online přednášek na facebooku jeho ambasadorů. Každou středu v 17 hodin. Květen zahajuje Adolf Zika s tématem "Glamour, akt", poslední květnovou středu zas  Jan Nožička pohovoří o focení koncertů. Na koho dál se můžete těšit? Přehled ambasadorů i seznam přednášek najdete v článku. 

     0
  • Nová bezzrcadlovka OLYMPUS OM-D E-M1 Mark III

    Olympus dnes představil nový model, profesionální bezzrcadlovku OM-D E-M1 Mark III. Lze ji zařadit (kam i svým názvem patří) mezi špičkový model OM-D E-M1X a předchůdce OM-D E-M1 Mark II. Co umí nového? O tom píšou wildife fotografové Petr Bambousek a Rosťa Stach, kteří s ním už krátce fotili.

     3
  • Test fotoaparátu Olympus Tough TG-6

    Před dvěma lety jsme přinesli test odolného fotoaparátu Olympus Tough TG-5, nejvyššího modelu své kategorie firmy Olympus. Dnes se podíváme na model TG-6. Jaký je?

     0
  • Výstava Olympus Masters

    Až do 13. ledna mají všichni milovníci fotografie možnost navštívit v Czech Photo Centre celoevropskou výstavu, která nese název Olympus Masters. Prohlédnout si budete moct ty nejzajímavější snímky od 25 fotografů z nejrůznějších koutů Evropy.

     0