Až do 13. ledna mají všichni milovníci fotografie možnost navštívit v Czech Photo Centre celoevropskou výstavu, která nese název Olympus Masters. Prohlédnout si budete moct ty nejzajímavější snímky od 25 fotografů z nejrůznějších koutů Evropy.

V galerii Czech Photo Centre v Nových Butovicích v Praze byla zahájena výstava Olympus Masters, kterou přichystala společnost Olympus ve spolupráci s firmou Fotolab. Jedná se o výstavu 120 snímků od 25 fotografů z různých evropských státu, mezi nimi je i několik českých a slovenských. 

Meeri Koutaniemi

A na čí fotografie se můžete těšit? Svou tvorbu vám zde představí fotograf pro National Geographic Marcin Dobas z Polska, milovníci sportu se budou moct prohlédnout snímky Jairo Diaze či se pokochat portréty Ivailo Stanev Álvareze ze Španělska a Sean Archera z Ruska, Craig Reilly vás zas zavede prostřednictvím svých fotografií do ulic britského Londýna, naopak krajiny celého světa předvede Steve Gosling z Velké Británie a mnozí další. Co se Česka a Slovenska týče, najdete zde i fotografy přírody Petra Bambouska, Rostislava Stacha, dále street fotografa Rudolfa Baranoviče, Martina Žilku nebo třeba Lubomíra Drahoše.

Olivier Follmi

Jednoduše řečeno, najdete tu snímky napříč všemi žánry fotografie. Avšak jedno mají všichni tito umělci společné, a to fakt, že všechny vystavené snímky byly pořízeny odlehčeným fotografickým systém Olympusem OM-D. 

Jairo Diaz Reina

S tím se pak pojí i přichystaná soutěž pro návštěvníky výstavy. Olympus, mimo fotky evokujících tvorbu všech těchto evropských profesionálů na poli fotografie, vystavil také 4 snímky pořízené ve stejný den v zoologické zahradě. Otázkou je, které 2 z těchto fotek byly vyfoceny na Olympus OM-D E-M1 Mark II a které 2 na bezzrcadlovku s full frame snímačem. Soutěžícího tak čeká nelehký úkol, tyto snímky rozlišit. 

Petr Bambousek

Rozhodně neváhejte výstavu navštívit, potrvá až do 13. ledna v pražském Czech Photo Centre. Majitele fotoaparátů Olympus také jistě potěší, že pokud na tuto akci dorazí se svým fotoaparátem, pak mají vstup zdarma.

Vitek Ludvik

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram