Články označené - Výstava

  • Martin Rak: výstava PHOTOGRAPHS

    Martin Rak je fotografem krajiny, který doslova dělá vše pro dokonalý záběr. Od hodin turistiky v drsném terénu ve větru, sněhu a dešti, po lezení na nebezpečná horská místa a postávání v hluboké mrazivé vodě. Seznamte se s krásnou krajinou, kterou zachytil během své životní cesty s hlubokým respektem k přírodě na jeho nejnovější výstavě PHOTOGRAPHS. V Einszwei Gallery je představen průřez poslední dekády jeho tvorby. Výstava je rozdělena do dvou tematických okruhů. 

     0
  • Výstava: Martin Stranka - "Dechem"

    Světově oceňovaný český fotograf Martin Stranka se po čtrnácti letech působení převážně v zahraničních galeriích pomyslně navrací se svou tvorbou zpět do Čech. Poprvé v proslulé Výstavní síni Mánes v centru Prahy nabídne jedinečnou možnost navštívit jeho fotografickou výstavu Dechem. Naleznete zde kompletní soubor jeho výtvarných velkoformátových fotografií a poprvé vůbec také sérii uměleckých portrétů významných osobností nejen českého kulturního dění. Martin Stranka zvolil navíc jedinečný koncept výstavy tím, že bude osobně přítomný po celou dobu výstavy.

     0
  • Výstava: Filip Šlapal - Bauhaus

    V Galerii Jaroslava Fragnera na Betlémském náměstí 5 v Praze můžete až do 14. dubna navštívit výstavu "Bauhaus". Výstava prezentuje fotografie renomovaného českého fotografa architektury Filipa Šlapala, připomene stoleté výročí založení slavné umělecké školy Bauhaus (1919–1933).

     0
  • Výstava: Roky měřené světlem - Stanislav Tůma

    Pokud máte rádi minimalismus a černobílou fotografii, pak si rozhodně nemůžete nechat ujít výstavu známého českého fotografa Stanislava Tůmy. Ta se nazývá "Roky měřené světlem" a prohlédnout si ji můžete do 3. 3. 2019 v pražské Leica Gallery.

     1
  • Výstava Olympus Masters

    Až do 13. ledna mají všichni milovníci fotografie možnost navštívit v Czech Photo Centre celoevropskou výstavu, která nese název Olympus Masters. Prohlédnout si budete moct ty nejzajímavější snímky od 25 fotografů z nejrůznějších koutů Evropy.

     0
  • Výstava: ​Steve McCurry fotograf

    Do ambitu pražského kláštera Panny Marie Sněžné se znovu vrací výstava amerického fotografa Steve McCurryho, můžete ji zde navštívit do 4.11.2018. Reportážní a válečný světoznámý fotograf Steve McCurry má za sebou opravdu bohatou fotografickou minulost. Za svou kariéru byl již 2× prohlášen za mrtvého. Smrti byl několikrát opravdu blízko. Štěstěna však chtěla, aby nadále tvořil silná a inspirující díla. Do roku 2004 fotografoval na klasický film a jeho snímky se vyznačují velkou sytostí barev díky barevnému inverznímu filmu Kodachrome. Ač je i válečným fotografem, na jeho snímcích neuvidíte krev ani mrtvoly. Výstava je silná a inspirující. Nastartuje vás novým směrem, vřele doporučuji. Vybrala jsem 10 fotografií, které mne na výstavě zaujaly a kurátor výstavy fotograf Garik Avanesian mi k nim řekl zajímavé informace.

     4