Vítězné fotografie soutěže "Portrét v pohybu" (13.4.-12.6.)

V naší galerii probíhá pravidelně dvouměsíční soutěž. Tentokrát jste v období od 13.4. do 12.6. mohli soutěžit na téma „PORTRÉT V POHYBU". 1. místo: Lenka_Krejčová, 2. místo: PavlaB., 3. místo: Moni Sandrová. GRATULUJEME!!! Sešlo se 93 fotografií, podívejme se, jaké měly největší úspěch. 

V naší galerii probíhá pravidelně dvouměsíční soutěž na dané téma, tentokrát jste se v období od 13.4. do 12.6. mohli zúčastnit jedné z nich, a to na téma „Portrét v pohybu“. Naši čtenáři pak měli možnost snímky patřičně ohodnotit, a vybrat tedy 10 nejpovedenějších fotografií. Právě ty najdete v tomto článku společně i s komentáři jejich autorů, kterých jsme se zeptali na pár otázek.

Ceny do soutěže pro vítěze na 1.-3. místě věnoval partner soutěže, společ­nost Fomei.

Neváhejte se zúčastnit také další dvouměsíční soutěže, tentokrát na téma „Letní pokušení“, která potrvá do 12.8.:

NOVOU SOUTĚŽNÍ GALERII NALEZNETE ZDE.

1. místo: Lenka_Krejčová – „Kluci na prknech“

O fotografii: Fo­tografie vznikla v Praze, kde jsem zkoušela fotit kluky na skateboardech. Zajímavost je ta, že mé fotografie nejsou inscenované ani domluvené (pokud nefotím někoho na zakázku), takže se jedná o autentickou momentku.

Použitá technika: Je to rok stará fotografie pořízená bezzrcadlovkou Sony A7 + teleobjektivem 70–200.

 Moji velkou srdeční záležitostí je street fotografie, ale moc ráda mám i reportáže. Zajímá mě také svatební fotografie. Obecně nejraději fotím vše, kde mohu zachytávat skutečné situace, emoce, zajímavé okamžiky.

2. místo: PavlaB. – „Muay Thai“

O fotografii: Fo­tografie vznikla jako první zkouška focení sportu v ateliéru. Doposud jsem sport fotila jen venku. V ateliéru bylo docela teplo a modelka, která doopravdy trénuje Muay Thai, si při focení regulérně zatrénovala. Chtěly jsme totiž fotit reálné výskoky a výpady. 

Použitá technika: Nikon D7200, objektiv Sigma art 35mm, f/1,4, záblesková zařízení

Považuji se za outdoorovou a portrétní fotografku, nejraději totiž fotím krajinky, outdoor (lezení, hiking) a lidi zakomponované do krajiny. Často také fotím na cestách, obzvláště v horách. Moji další tvorbu najdete na stránkách www.pavlabatkova.com.

3. místo: Moni Sandrová – „Sárinka“

O fotografii: Zprá­va o umístění fotky Sárinky mě zastihla na letišti při odletu na dovolenou, takže to byl příjemný začátek. Fotka vznikla při rodinném focení na Svaté Hoře v Příbrami. Sárinka je moje neteřinka, roztančený živel, stačilo jen cvakat.

Použitá technika: Fotila jsem Nikonem D7100, objektiv Nikon 50/1,8

Nejradeji fotím černobílé portréty,ale mám ráda i barevný svět kolem mne. 

4. místo: toolittle -„Fotbalisté“

5. místo: Petr52 – „Laura“

O fotografii: Fo­tografie vznikla v zahradě – přístupné veřejnosti – Františkánského kláštera v Kadani. Fotil jsem s Laurou a její kamarádkou Ditou. Obě dívky v té době chodili do tanečního souboru, takže vyskočit pro ně nebyl problém. Vzdálenou inspiraci jsem měl v portrétech vašeho lektora Tondy Lavrenčíka u kterého jsem byl na kurzu. Stejně jako on , jsem použil externí záblesk – softbox.

Použitá technika: Foceno s Canon 5Ds R, ohnisko 200, clona 2,8, ISO 400 , z ruky.

6. – 7. místo: LenkaLenka – „Při hře“

O fotografii: Fo­tografie vznikla letos na Filipínách, kde jsem byla na dovolené. Protože fotím ráda street, zachytila jsem děti, jak si hrají na hromadě pytlů a různého nepořádku. každopádně si to užívaly.

Použitá technika: Fotím fotoaparátem Panasonic Lumix FZ – 2000.

Ráda fotím street, makro a krajinu. Své fotografie minimálně upravuji, u streetu je převádím do BW a ráda je nechávám v surové podobě.

6. – 7.místo: MSD – „Čaruji“

O fotografii: Asi si myslela, že je ještě na trampolíně a skočila. Skončilo to pláčem.

8. místo: Jasmine77 – „Okamžik překvapení“

O fotografii: fot­ka vznikla jako momentka v ulicích. Líbil se mi pohyb ve fotce i překvapení v očích, když cvakla spoušť. 

Použitá technika: Už si nevzpomínám, jakou technikou jsem fotila, je to jedna z prvních fotografií vůbec, které jsem vyfotila. Myslím si ale, že to byl Nikon D5200 a setový objektiv Nikon 50–300.

Nejčastěji a nejraději fotím lidi a zvířata.

9. – 10. místo: MSD – „…“

O fotografii: Ba­ví mě experimentovat s dlouhými expozičními časy.

9. – 10.místo: fotojanakyselova – „Útěk před bouřkou“

Všem vítězům gratulujeme a zároveň děkujeme všem zúčastněným!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • MSD
    MSD
    28.06.2019 08:38

    Omlouvám se všem na FA a zejména účastníkům této soutěže. Vložil jsem tři fotografie a všechny byly již dříve publikované. Porušil jsem pravidla a tím jsem odebral možnost jiným fotografům, aby jejich fotky byly publikovány v tomto článku. Prosím redakci, je-li to neště možné, aby mé fotky vypustila a nahradila je dalšími, které se tak posunou. Děkuji uživateli, který mě na můj prohřešek upozornil.

  • E.B.E
    E.B.E
    28.06.2019 20:58
    Reaguje na MSD 28.06.2019 08:38:

    "Omlouvám se všem na FA a zejména účastníkům této soutěže. Vložil jsem tři..." - zobrazit celý komentář

    ...a není to fuk? Takových tu už bylo a i přes upozornění a námitky zvítězili i přebrali ceny. Ty alespoň nejsi na prvním místě

  • MSD
    MSD
    28.06.2019 21:11
    Reaguje na E.B.E 28.06.2019 20:58:

    "...a není to fuk? Takových tu už bylo a i přes upozornění a námitky..." - zobrazit celý komentář

    Není to fuk! Mrzí mě to, stydím se a neumím to naparavit :-(

  • E.B.E
    E.B.E
    28.06.2019 21:52
    Reaguje na MSD 28.06.2019 21:11:

    "Není to fuk! Mrzí mě to, stydím se a neumím to naparavit :-(..." - zobrazit celý komentář

    To tě ctí

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (4)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram