Olympus se mění na OM System

Praha, 27. října 2021 – OM Digital Solutions, nový majitel fotografické divize Olympus, představuje novou značku OM SYSTEM. Značku, která obsáhne všechny bezzrcadlovky a objektivy, dále kompaktní digitální fotoaparáty, audio záznamníky a dalekohledy od značky Olympus. Zároveň s novou značkou OM System oznámil, že v současné době vyvíjí nový fotoaparát s výměnnými objektivy standardu Micro Four Thirds, který bude ztělesněním filozofie značky OM SYSTEM a posune fotografii opět o stupínek výše.

Je to už více než 80 let, od uvedení prvního fotoaparátu značky Olympus. Během éry filmových fotoaparátů dosáhl Olympus kompaktního a lehkého designu se zrcadlovkami řady OM. V digitální době zůstával a zůstává Olympus této tradici a filozofii OM věrný a nadále vyvíjí techniku, která je kompaktní a lehká, ideální pro dlouhodobé nošení na cestách a kdekoliv v terénu. 

Je to ale také rok od prodeje dlouhodobě ztrátové foto divize Olympusu firmě OM Digital Solutions. Poslední rok proto fotografická komunita napjatě očekávala, jak to „s Olympusem“ dopadne. 

Teď dochází k přejmenování společnosti na OM Systems. Nový vlastník současně oznámil i vývoj nového fotoaparátu s vý­měnnými objektivy standardu Micro Four Thirds, které tím pádem budou kom­patibilní se všemi dosud vyráběnými „skly“. Pro zákazníky by se nemělo nic měnit, jedná se o změnu spíš formální a to v názvu produktů. Nové fotoaparáty a objektivy s logy Olympusu budeme tedy potkávat ještě několik let.

Jako první výrobek představil OM System minulý týden objektiv M.Zuiko Digital ED 20 mm (ekv.40mm) F1.4 PRO postavený na standardu Micro Four Thirds. Začátek prodeje je naplánován na konec listopadu 2021. 

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram