Olympus představuje nový teleobjektiv M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS

Nový M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS je ideálním doplňkem pro OM-D a PEN fotografy, kteří jsou v neustálém pohybu. Nabízí obrovský rozsah ohniskových vzdáleností 200-800mm v kompaktním a lehkém provedení, odolném proti povětrnostním vlivům. Výkon superteleobjektivu lze pomocí telekonvertoru M.Zuiko Digital 2x MC-20 zdvojnásobit až na 1600mm.

Při zhruba polovičních rozměrech a hmotnosti oproti FF systémům s výměnnými objektivy je největší výhodou Olympusu jeho úžasná mobilita, kompaktnost a nízká hmotnost. Bohatá nabídka výkonných objektivů s vysokým rozlišením přináší v kombinaci s účinnou stabilizací obrazu skvělé výsledky v podobě ostrých a kvalitních fotografií a videí napříč širokým spektrem fotografických žánrů. S ohniskovou vzdáleností odpovídající ekvivalentu 200–800mm je nový objektiv M.Zuiko Digital ED 100–400mm F5.0–6.3 IS ideálním doplňkem všech wildlife, sportovních, ale i ostatních fotografů.

Zoomový supertelefoto objektiv, nabízí spolu s volitelným telekonvertorem MC-20 ohniskovou vzdálenost až 1600mm

M.Zuiko Digital ED 100–400mm F5.0–6.3 IS nabízí zorné pole odpovídající 200–800mm objektivu 35mm formátu. V kombinaci s 1.4× telekonvertorem M.Zuiko Digital MC-14 činí ohnisková vzdálenost až 1120mm, v kombinaci s 2× telekonvertorem MC-20 dokonce 1600mm*. Takovýto výkon umožňuje přiblížit objekty, ke kterým se lze jinak obtížně dostat, například při fotografování ptáků či jiných volně žijících zvířat. Supertelefoto objektiv nabízí také jedinečný efekt zploštění perspektivy. Nejmenší zaostřovací vzdálenost je v celém rozsahu zoomu 1,3m a maximální zvětšení obrazu je 0,57×, což poskytuje vynikající telemakro výkon při fotografování malých objektů, jako jsou květiny nebo hmyz. Podporuje také režim Focus Stacking. Tato funkce pořídí více záběrů s různou rovinou zaostření, které následně automaticky složí do jedné fotografie s větší hloubkou ostrosti.

Výjimečný obrazový výkon v celém rozsahu a spolehlivé tělo odolné prachu a stříkající vodě

Optický systém nabízí kombinaci čtyř ED členů (Extra-low Dispersion) pro potlačení rozptylu barev, dvou Super HR členů (Super High Refractive Index) a dvou HR členů (High Refractive Index) pro jasné a čisté zobrazení až do krajů obrazu v celém rozsahu ohnisek. Povrchová úprava ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) omezuje odrazy a odlesky i v nepříznivých podmínkách, jako je například protisvětlo. Navíc masivní hermetické utěsnění celého tubusu poskytuje stejně vysoký stupeň ochrany před prachem, mrazem a stříkající vodě, na jaký jsou uživatelé zvyklí u řady M.Zuiko PRO. To jim dává jistotu a klid při fotografování v jakýchkoli povětrnostních podmínkách.

Omezovač rozsahu zaostření a stabilizace obrazu v objektivu

Systém zadního zaostřování v M.Zuiko Digital ED 100–400mm F5.0–6.3 IS ovládá lehké zaostřovací čočky, což umožňuje docílit rychlého a vysoce přesného automatického zaostření. Tento objektiv je také vybaven přepínačem zaostření a omezovačem zaostření. To umožňuje přepínat pracovní rozsah AF systému ve třech úrovních podle vzdálenosti zaostření a usnadnit tak rychlé fotografování i v super-telefoto rozsahu. V objektivu integrovaná stabilizace obrazu umožňuje prodloužit expozici až o 3 kroky a fotografovat tak z ruky i při velkých ohniskových vzdálenostech.

Dostupné příslušenství

M.Zuiko Digital ED 100–400mm F5.0–6.3 IS rozšíří rozsáhlou řadu objektivů M.Zuiko a je kompatibilní s jakýmkoli fotoaparátem Olympus OM-D nebo PEN, stejně jako s fotoaparáty ostatních výrobců, které splňují standard systému Micro Four Thirds. Je kompatibilní také s ochranným filtrem PRF-ZD72 PRO a dekoračním prstencem Olympus DR-79. Přibalenou sluneční clonu LH-76D lze připevnit na M.Zuiko Digital ED 100–400mm F5.0–6.3 IS a M.Zuiko Digital ED 40–150mm F2.8 PRO. K dispozici je navíc pouzdro na objektiv v podobě LSC-1127.

Dostupnost a cena

Nový M.Zuiko Digital ED 100–400mm F5.0–6.3 IS bude k dispozici od poloviny srpna za doporučenou maloobchodní cenu 34.999 Kč. Objektiv M.Zuiko přichází s šestiměsíčním prodloužením záruky v případě registrace na portálu Můj Olympus na adrese www.mujolympus.cz

Více informací na www.olympus.cz

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram