Eizo ColorEdge CS2740: monitor pro každého

Eizo představuje nový monitor, který má rozlišení 4K-UHD, přesnost a syté barvy pro všechny. Patří do řady CS a je už vybavený rozhraním USB-C. K dispozici bude od konce května za cenu 37990Kč. 

Eizo představuje nový monitor. Mimořádně ostře, detailně a především nezkresleně a přesně – tak zobrazuje monitor CS2740 vše, co uživatel potřebuje: snímky, videa i grafiku. Plné rozlišení 4K UHD s podporou HDR pro filmaře, nekompromisní ostrost pro fotografy a naprostá přesnost a syté barvy pro všechny – všeuměl z řady CS vybavený rozhraním USB-C se stane klíčovým prvkem každého digitálního procesu vyžadujícího přesné podání barev. Extrémně rychlá bezeztrátová hardwarová kalibrace zaručuje trvale stabilní výsledky.

Plné rozlišení 4K pro filmaře i nekompromisní ostrost pro fotografy.

Filmující fotografové, fotografující filmaři, časosběr, kinemagrafie – hranice vizuálního umění splývají a objevují se nové formy. Filmaři chtějí svůj materiál spatřit v plném rozlišení UHD 4K a fotografové potřebují posoudit ostrost svých snímků na monitoru ještě před vytištěním. Oba požadavky příkladně naplňuje monitor ColorEdge CS2740 značky EIZO. Rozlišení 3840 × 2160 pixelů odpovídající hustotě 164 ppi zaručuje mimořádně ostré podání obrazu.

Dokonalá kombinace širokého barevného rozsahu, nejvyšší přesnosti již při prvním zapnutí a ultra rychlých kalibrací

Zobrazit přesně to, co zachytila kamera. To je základní úkol grafického monitoru. Proto je každý ColorEdge CS2740 v továrně individuálně proměřen a optimálně nastaven. Přitom jsou rozpoznány a trvale odstraněny odchylky od rovnoměrného zobrazení spočívající například v rozdílném jasu nebo barevně svítících bodech. Aby tyto dokonalé parametry z továrního nastavení přetrvaly beze změn po celou dobu životnosti, nabízí model ColorEdge CS2740 hardwarovou kalibraci (tj. bez následných posterizací barevné reprodukce obrazu) trvající pouhých 90 sekund.

Zákaznický procesor (ASIC) vyvinutý společností EIZO vypočítává při řízení barev v monitoru potřebné pokyny se 16bitovou přesností . Obrazovka CS2740 zvládá brilantní a diferencovanou reprodukci i sytých odstínů, neboť pokrývá běžné barevné prostory (např. 99 % AdobeRGB). Lze tedy spolehlivě simulovat i další kroky digitálního procesu, jako například tisk při obrazovkových korekturách.

Všemocné rozhraní USB-C

Stále více tvůrčích pracovníků využívá svůj přenosný počítač nejen na cestách. Výkonný notebook představuje často jejich jediný počítač. Odtud vyvstává požadavek na co nejjednodušší připojení tohoto přenosného přístroje k periferiím na domácím nebo firemním pracovišti.

EIZO vychází se svým grafickým monitorem ColorEdge CS2740 těmto požadavkům vstříc. Díky čtyřem konektorům USB pro downstream a konektoru USB-C pro upstream lze externí disky, myš, klávesnici, čtečku karet či další techniku připojit přímo k monitoru. Uživateli pak k úplnému propojení notebooku se zbytkem pracoviště postačí jediný kabel USB-C vedoucí do monitoru CS2740. Stejný kabel zajistí zároveň i napájení notebooku výkonem až 60 W. Již není třeba používat samostatnou dokovací stanici či napájecí zdroj. Na monitoru CS2740 nalezneme dále po jednom vstupu HDMI a Display Port. Obrazovka ColorEdge CS2740 se tak stane klíčovým pomocníkem náročného tvůrce.

Ultra rychlá kalibrace

Kalibrační software Color­Navigator 7 lze bezplatně stáhnout z webových stránek EIZO. Ve spojení s kalibračním senzorem EIZO EX4 provede kalibraci monitoru ColorEdge CS2740 přibližně během 90 sekund. Monitor navíc disponuje technologií AUTOMATICKÉHO nastavení barevného profilu monitoru pro fotografické editory pouhým výběrem obrazového režimu monitoru, aniž by bylo nutné monitor kalibrovat.

Světelná clona CH2700 se dodává jako volitelné příslušenství a po nasazení na monitor ji drží na místě pouze magnetické síly bez jakéhokoliv lepení či šroubování.

Vlastnosti

  • Panel IPS se širokým gamutem, rozlišením 3840 × 2160 obrazových bodů (4k UHD), technologií LED, kontrastem 1000:1 a jasem 350 cd/m2
  • Vstupy USB-C, Display Port a HDMI
  • Čtyři konektory USB pro downstream (2 × USB 3.1, 2 × USB 2)
  • Kalibrační software EIZO ColorNavigator k bezplatnému stažení
  • 10 obrazových režimů: přednastaveny standardy sRGB, AdobeRGB
  • Snadná možnost rozšíření obrazových režimů s podporou HDR
  • Madlo pro snadné přenášení
  • Světelná clona s jednoduchým magnetickým upevněním dodávána samostatně
  • Pětiletá záruka

Dostupnost

Monitor CS2740 bude v prodeji od května 2020. Nezávazná doporučená prodejní cena činí 37.990 Kč včetně DPH.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram