Olympus uvedl PEN E-PL9

Novinka navazuje na dosavadní základní PEN (E-PL8), kterému se i zvenku podobá. Přináší ale několik vylepšení. Pro někoho mohou být zásadní. Pokud od vašeho přístroje vyžadujete třeba 4K video (které v této řadě dosud nebylo), udělá vám nový PEN radost. Stejně tak se konečně našlo místo i pro vestavěný blesk, který mnoho zejména amatérských fotografů hodně využívá.

Základ nového PENu je již po několik generací stejný – malá, stylová bezzrcadlovka se stabilizovaným 16MPx 4/3 LiveMOS snímačem a bajonetem m4/3.

Tradičně zde nenajdeme hledáček, ale vynahradí ho výklopný dotykový displej. Absence hledáčku je spolu s méně sofistikovanou stabilizací – 3 vs. 5-osá – největší rozdíl oproti dražší řadě OM-D.

Novinka přináší ale hned několik zlepšení. V první řadě je to již v úvodu zmíněné 4K video, které se pomalu ale jistě stává standardem.

Vestavěný blesk také leckdo ocení a Olympus je nutno pochválit, že se vyhnul nešvaru mnoha jiných modelů kompaktních bezzrcadlovek, které mají buď jen vestavěný blesk, nebo jen sáňky na externí – Olympus má naštěstí obojí.

Přibyl také Bluetooth pro lepší propojení s chytrým zařízením. 

Nový je v této řadě i režim plynulého panoramatu, který konkurence měla a v řadě PEN chyběl (je totiž určena zejména pro amatéry, kteří většinou neslepují panoramata v editoru).

Na vlně popularity instantní fotografie se pak veze nový režim pro imitaci snímků z instantního fil­mu.

Zbytek specifikací včetně procesoru, AF systému atd. zůstává stejný, jako u modelu E-PL 8, který jsme otestoivali zde.

Pro další informace o Olympus PEN E-PL9 můžete zamířit na stránky výrobce: https://www.olympus.cz/…as/pen_camer…

Tělo bude stát €549 (£579) a bude dostupné v bílé, černé a hnědé barvě.


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram