Nikon D3400 - nejnovější základ od Nikonu

Nikon D3400 navazuje na model D3300. Na první pohled vypadají oba stejně, změny se udály pod kapotou. Něco ubylo, něco naopak přibylo. Nové jsou i setové objektivy typu AF-P Nikkor. V dnešním článku se pro vás pokusíme novinky tohoto modelu shrnout.

Nikon D3300 stále patří i po více než dvou letech od uvedení mezi oblíbené modely, a právem. Lehké, ale příjemně ovladatelné tělo, vynikající 24MPx senzor, dobrá cena a přístup k obrovskému portfoliu objektivů Nikkor jsou lákadly pro nejednoho amatérského fotografa.

Model D3400 tedy sází na jistotu a neopravuje, co není rozbité. Změny se ovšem udály – některé funkce výrobce odstranil, jiné přidal. Stále máme před sebou vyvážený základní model zrcadlovky, jen jinak.

Co přibylo

  • V první řadě potěší prodloužení životnosti baterie – oficiální specifikace udávají 1200 snímků na jedno nabití (oproti 700 u D3300), což je opravdu úctyhodné číslo.
  • Dále přibyla funkce SnapBridge, která umožňuje snadné připojení k chytrému zařízení a sdílení fotek skrze Bluetooth BLE (to D3300 toto nemá).
  • Velkou změnou jsou i nové setové objektivy – v testu jsme měli model AF-P DX Nikkor 18–55mm F/3.5–5.6G VR (existuje jestě nestabilizovaná verze bez VR). AF-P znamená absolutně tichý krokový motor. Novinkou je i ovládání stabilizace přímo z fotoaparátu. Kromě objektivů 18–55mm nově existují ve verzi AF-P i dva objektivy 70–300mm F4.5–6.3G ED (VR a bez).
  • Fotoaparát také dosahuje vyšší maximální hodnoty citlivosti - ISO až 25600.
  • Nakonec také  fotoapa­rát shodil na váze (oproti už tak příjemně lehkému modelu D3300 o 30g).

Co ubylo

Některé věci však také oproti D3300 zmizely. Jsou to:

  • Konektor pro externí mikrofon. Pokud tedy chcete natáčet video s profesionálním zvukem, raději sáhněte k jinému modelu.
  • Protiprachový filtr. To je nepříjemné hlavně pro ty, kdo chtějí často měnit objektivy – budou muset čip častěji čistit sami.
  • IR přijímač na zadní straně (na přední zůstal). Výrobce asi předpokládá častější používání Wi-Fi k dálkovému odpalování.

Jak fotoaparát fotí, jaké jsou jeho další funkce a možností a více se dočtete v kompletní recenzi, kterou najdete v odkazu níže:

Test fotoaparátu Nikon D3400

(…pokračování v odkazu…)

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram