Fotosoutěž: TRIPTYCH

Triptych je výtvarné dílo, které se skládá ze tří zcela samostatných, ale tématicky souvisejících částí. Právě to je tématem další soutěže v naší Galerii.

Do soutěže doporučujeme vkládat série - můžete vložit až dvě.

Soutěžní galerie „Triptych“

Do soutěže doporučujeme vkládat série po třech fotografiích, které mají pojící prvek (příběh, námět, vzájemný vztah…). Povolena je i jedna fotografie složená ze tří.

Fotografie můžete posílat až do 1.10.2016. Ma­ximální počet jsou 2 soutěžní příspěvky (buď 2 série, dvě samostatné fotografie, nebo jednu sérii a jednu samostatnou fotografii).

3 vítězové dostanou ceny od FotoInstitut.cz.

Hodnocení probíhá podle získaného počtu bodů každé fotografie nebo série. Soutěž probíhá anonymně. Ze soutěže tedy budou vyřazeny fotografie obsahující podpis či logo.

Co je to triptych:

Zalistujeme-li ve slovníku cizích slov, zjistíme, že tryptich je trojdílný umělecký výtvor. Tedy výtvarné dílo, které se skládá ze tří zcela samostatných, ale tématicky souvisejících čás­tí.

Ve výtvarném umění je práce s tryptichy velice stará a velmi osvědčená, ve fotografii je to poměrně nový styl vyjadřování.

Je dost obtížné pomocí tří samostatných, ale velice úzce spolu souvisejících snímků, vytvořit celkový fotografický obraz, který má za úkol kromě estetické roviny vyprávět nějaký příběh. Neexistují žádná pevná pravidla na zhotovení triptychu, může být jak horizontální, tak i vertikální, barevný či černobílý. Jde pouze o to, srozumitelně a esteticky pomocí 3 fotografií sdělit nějakou skutečnost. Nejde o tři náhodné obrázky, ale o promyšlenou práci, která vytvoří jednotný celek.

   

Vaše fotografie na téma "triptych vkládejte až do 1.10.2016 do galerie zde

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram