Test Sony a6300: malý velký foťák

Sony Alpha a6300 je novým nejvyšším modelem APS-C řady výrobce (dříve NEX). Zlepšuje zejména AF, sériové snímání a video. Jako první bezzrcadlovka umí "živý" náhled i během sériového snímání. Milovníky videa potěší rozlišení 4K s vysokým datovým tokem. Co všechno umí (a co neumí) se dozvíte v dnešním testu.

Sony a6000 po dvou letech dosloužila v pozici nejvyššího APS-C modelu výrobce – za tu dobu si stihla získat poměrně vysokou oblibu svým vyváženým poměrem pokročilých funkcí, obrazové kvality a rozměrů.

Nyní je tu a6300, která přináší řadu novinek – i přes to, že na první pohled si jsou s předchozím modelem podobné jako vejce vejci.

Mezi hlavní novinky patří:

  • Hledáček. Má rozlišení 2 359 296 bodů a zvětšní 0.7× v ekvivalentu kinofilmu. Pokrytí je  100% a obnovovací frekvence je 60 až 120fps (v nižším rozlišení).
  • Sériové snímání. Maximální rychlost 11sn./s zůstala, ale přibyla možnost režimu 8sn./s s nepře­rušeným live-view.
  • 4K video. a6300 umí 4K (3840×2160). Bitrate je až 100 Mbps ve formátu XAVC S a snímací frekvence až 30p. Přibyl konektor pro mikrofon.
  • Autofocus. No­vinka nabídne 425 PDAF bodů pokrývajících téměř celou plochu záběru a které v kombinaci s CDAF ostřením tvoří hybridní systém který výrobce zve „4D Focus“.
  • Senzor. Senzor je specifikacemi stejný, ale jde o vylepšenou verzi.
  • Nové funkce. Přibyla možnost nastavení nejdelšího času závěrky v auto ISO (k čemu je to dobré zde) či možnost plně tiché (elektronické) závěrky. Zpátky je i vodováha.
  • Utěsněná konstrukce. Tělo je celokovové a lépe utěsněné proti vodě a prachu.
  • Výdrž na baterii. 400 snímků dle CIPA (a6000 360 sn.).

Více v recenzi, která pokračuje v následujícím odkazu:

Test fotoaparátu Sony Alpha a6300

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram