Test: Canon EOS 760D

Canon EOS 760D je momentálně jedním ze dvou zástupců Canonu v základní třídě zrcadlovek. Přináší nový 24MPx senzor a ovládání známé z vyšších řad EOS. Pojďme se na něj podívat blíže.

Největší novinkou EOS 760D je určité jeho 24MPx snímač. Po letech tak Canon nahradil svůj letitý 18MPx čip novým – a zlepšení je skutečně znát.

Není to samozřejmě novinka jediná. Tou asi nejvíce patrnou je pro „stovkovou“ řadu Canonů nový způsob ovládání – podobný, jako mají řady vyšší, tedy pomocí dvou rollerů. Navíc 760D přináší (či přesněji vrací) do amatérské řady stavový displej na horní straně přístroje.

Dalším zlepšením je pak nový systém ostření Hybrid CMOS AF III pro živý náhled a nový AF modul (ze 70D) pro ostření přes hledáček.

Navíc se nám „stovková“ řada rozdělila do dvou modelů: kromě 760D tu máme ještě 750D, který je totožný, ale postrádá druhý roller a stavový displej. Je ale zase o něco levnější.

Novinek tedy není málo a jsou jistě zajímavé. Chcete-li vědět více, přečtěte si celou recenzi:

   

Test fotoaparátu Canon EOS 760D

   

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram