Sára Saudková na Setkání fotografů 2.4.2016

Jedním ze vzácných hostů 24. Setkání fotografů v sobotu 2. dubna 2016 je fotografka Sára Saudková. Na Setkání 2.4. můžete navštívit její přednášku a workshop: více v článku a na www.setkanifotografu.cz.

Sára Saudková fotografuje převážně akty. Po technické stránce se jedná hlavně o klasické, černobílé fotografie snímané na střední formát. Její tvorba je ovlivněna tvorbou Jana Saudka, u kterého – jak sama říká – se vyučila, neboť není lepší školy. Věnuje se výhradně volné tvorbě – inscenovanými fotografiemi dokumentuje svůj soukromý život – loučení a čekání a to mezi tím: lásky, touhy nebo osamění.

Internetové stránky Sáry Saudkové

Program Sáry Saudkové na Setkání fotografů 2.4.2016

Přednáška (v ceně vstupného):

12:00 – 13:00 - Prezentace tvorby Sáry Saudkové

Workshop (500Kč):

9:00 – 11:00 - Příběhy a emoce vyprávěné tělem

Zeptali jsme se Sáry i na několik otázek:

Čemu byste se ve své přednášce a workshopu ráda věnovala a s čím účastníky seznámila?

Nečekejte ode mě žádné velkolepé projekty, technické vylomeniny a složité úvahy. Jediné, co mohu posluchačům nabídnout, je to, že se je pokusím nakazit posedlostí fotografií. Aby se fotografii věnovali naplno, náruživě a aby z ní neztráceli pocit štěstí. Na workshopu dám nahlédnout do způsobu, jakým pracuji s modely a jak přistupuji k fotografování. Nikoliv jako mentor a paní Všechnoznáavšechno­ví. Jen se pokusím přiblížit atmosféru, jak to u mě probíhá a jaké mám zkušenosti při focení aktů. Protože při focení s lidmi je technika až to poslední.


Co se Vám líbí na Setkání fotografů?

Že jsme na tom setkání všichni na jedné lodi a je úplně fuk, jakým typem fotografie se kdo zabývá, jak na tom je a kam směřuje. Je to setkání lidí, které spojuje láska k fotografii a kteří se chtějí něco nového dozvědět. Vymyká se to takovým těm obřím veletrhům všeho možného, kam se hrnou návštěvníci, ani nevědí proč a za čím, ale třeba tam bude program, klimatizace, katalogy a občerstvení zdarma. Zkrátka tady panuje jiný duch, čilý, soustředěný a osobní.


Co podle Vás může přinést návštěvníkům?

Inspiraci. Radost z toho, že je takových bláznů do fotografie víc. Příjemně a přínosně strávený den místo návštěvy příbuzných, povinné bábovky a zabíjení času u televize:).


www.setkanifotografu.cz

Pořadatelé

Generální partneři

Partneři

 

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram