SLR Magic - nový cine objektiv 50mm F1.1

Hongkongský výrobce SLR Magic představil nový objektiv zejména pro video. Je to manuální 50mm se světelností F1.1. Pokryje fullframe políčko a bude se zatím dodávat v FE bajonetu. SLR Magic 50mm F1.1 Cine

Hongkongský výrobce SLR Magic představil nový „Cine“ objektiv (tedy objektiv pro video). Jde o manuální 50mm se světelností F1.1. Vykreslí 35mm fullframe políčko a bude se zatím dodávat v Sony FE bajonetu.

SLR Magic 50mm F1.1

Objektiv je plně manuální, což je však u kinematogra­fických objektivů běžné. Disponuje však „ozubem“ na ostřícím prstenci. To samé platí pro prstenec clony s plynulým chodem (objektiv jde zaclonit až na F16).

Opticky je objektiv složen z 6 členů v 5 skupinách.

Clona má hned 13 lamel pro jemné podání rozostřených partií obrazu.

Zaostřit lze na minimální vzdálenost 50cm od roviny senzoru.

Na trh bude uveden počátkem prosince 2015.

Edit: výrobce ohlásil zpoždění (bude tedy až 2016), protože optický výkon nevyhovoval – rohová ostrost, kresba na F1.1 a antireflexní vrstvy. Optická formule tak asi ještě dozná změn.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram