Test Hewlett-Packard R927

Fotoaparát HP R927 (8,2 Mpx) pokračuje v řadě malých kovových fotoaparátů od Hewlett-Packard. Celá tato řada se může pochlubit množstvím funkcí a v neposlední řadě zajímavým designem. Společně s fotoaparátem HP R927, jsem měl po dobu testu k dispozici i dokovací stanici a fototiskárnu HP photosmart A717 s Li-Ion akumolátorem a dálkovým ovládáním.

Testovací snímky a podmínky

Testování jsem prováděl jako obvykle nafotografováním snímků v interiéru i exteriéru, otestováním práce HP R927 s bleskem a při makro-snímcích. Objektiv má nepatrné soudkovité zkreslení v širokoúhlém nastavení, v tele-oblasti není zkreslení téměř znatelné, viz ukázky. Fotografie zhotovené testovaným fotoaparátem jsou bez jakýchkoliv úprav, kromě zmenšení. Povšimněte si snímků demonstrujících zrnitost při různých nastavení ISO.

HP R927 - Zátiší standardní HP R927 - W
HP R927 - T HP R927 - Architektura
HP R927 - W protisvětlo HP R927 - T protisvětlo
HP R927 Struktura HP R927 - Přímé protisvětlo
HP R927 - Makro HP R927 - Detail
HP R927 Makro HP R927 Šikmé protisvětlu, Funkce AL
HP R927 Krajina W HP R927 Krajina T
HP R927 Struktura 1 HP R927 Struktura 2
HP R927 Makro HP R927 Ostrost
HP R927 - Noční snímek HP R927 Výřez dělaný v HP R927 ze standardního zátiší
HP R927 - Portrét

Závěr

HP R927 má nadčasový, ověřený design v kovu, dobrou optiku, obrazový senzor s vysokým rozlišením a pokročilé zpracování obrazu se skvělým adaptive lightingem. Zdá se, že by na fotoaparátu s tak luxusním designem mělo být lepší řešeno umístění spouště a zavírání prostoru pro akumulátor a SD kartu. Naopak jsem byl mile potěšen množstvím různých funkcí nastavení a úpravy obrázků. Ty je možné využít místo úpravy v PC a upravený obrázek rovnou tisknout, nebo posílat mailem. Systém propojení s dokovací stanicí, která obsluhuje PC a tiskárnu je jednoduchý a uživatelsky příjemný. Řeší mimo jiné problém, kam položit fotoaparát a zajišťuje jeho trvalé nabití, což je velmi příjemné. Spolu s Tiskárnou HP Photosmart A717 s akumulátorem a dálkovým ovládáním získá fotograf ucelený mobilní systém, kde vše mezi sebou spolupracuje i bez PC. Výstupem ze systému jsou kvalitní, voděodolné výtisky fotografií až 13×18, nebo obrázky na TV. V praxi tedy můžeme z pohodlí svého křesla před TV obrazovkou prohlížet jednotlivé obrázky, a dobré hned tisknout stlačením jednoho tlačítka na dálkovém ovládání. V menu mně chyběla čeština, dnes již poměrně běžná u jiných výrobců. Jako obrazový zápisník pro běžné denní použití plní HP R927 svojí funkci dobře.

Klady Zápory
Design Umístění spouště
Velký a kvalitní displej Dvířka prostoru SD karty
Práce v protisvětle Cena
Adaptive lighting a výmaz červených očí
Systémové řešení s dokovací stanicí, PC a tiskárnou

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Taffey
    Taffey
    20.04.2007 08:26

    Jenom 8,2 mega? Tak to bych nikdy nechtěl.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram