Fullframový vlogovací fotoaparát Sony ZV-E1

Sony ZV-E1 je nejnovějším fotoaparátem společnosti zaměřeným na vlogování, který však tento koncept rozšiřuje na oblast špičkových full-frame bezzcadlovek. Jedná se o fotoaparát s velmi sofistikovanými selfie mikrofony a přístupem "tváří v tvář" jako u stávajících modelů ZV, který však sdílí mnoho vnitřních prvků s modely Sony A7S III a Sony FX3.

ZV-E1 je profesionální vlogovací fotoaparát, který obsahuje 12 Mpx snímač, který je stejný jako v modelech A7S III a FX3. Je pravděpodobné, že tento snímač má rozlišení 48Mpx a čtveřici pixelů rozdělených po 12 Mpx. Tyto modely fotoaparátů jsou navrženy pro video a jsou špičkové. Využití stejného snímače jako u těchto modelů je proto logickou volbou pro ZV-E1.

Díky tomuto snímači dokáže ZV-E1 pořizovat video v rozlišení UHD 4K až 60p bez nutnosti ořezu. I když záznam je široký 3840 pixelů, je pořízen pouze z oblasti 4,2K pixelů, což znamená, že režimy, které ořezávají obraz, ve skutečnosti snímají s nižším rozlišením než 4K a zvyšují jeho rozlišení. Na ZV-E1 existuje několik takových režimů.

Je vybaven specializovaným čipem pro zpracování za pomoci AI, který se poprvé objevil v modelu A7R V. Tento čip umožňuje fotoaparátu efektivněji využívat algoritmy strojového učení, což umožňuje několik klíčových funkcí. Společnost Sony se v souvislosti s tímto fotoaparátem často odvolává na pojem „AI“.

Sony ZV-E1 se od stávajících fotoaparátů Sony liší především svými automatickými režimy, které jsou inspirovány systémy společnosti pro rozpoznávání objektů a snaží se zjednodušit tvorbu videa, zejména pro lidi, kteří se snaží natáčet a prezentovat sami.

Klíčové specifikace

  • 12 Mpx full-frame snímač CMOS bez mechanické závěrky
  • Video v rozlišení UHD 4K až 60 fps bez ořezu
  • Záznamy v rozlišení Full HD (1080) až 120 fs
  • 10bitové snímání 4:2:2 (All-I nebo LongGOP)
  • 4K/120p a 1080/240 budou přidány později (v některých regionech placený upgrade).
  • Pětiosá stabilizace obrazu
  • UVC 4K/30p video stream při připojení jako USB zařízení
  • Neomezený počet minut 4K/30p, 30 minut 4K/60p (při 25 °C)
  • Jeden slot UHS-II SD
  • Micro HDMI slot
  • 483 g včetně baterie

Další modely od společnosti So­ny vhodné pro vlogování a natáčení videií:

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram