Sony uvádí novou vlogovací kameru ZV-E10 s E-bajonetem

Společnost Sony uvádí novou vlogovací kameru ZV-E10 s E-mount bajonetem a 24MPx APS-C senzorem. Umí nahrávat přesamplované 4K video a nebojí se ani Slow Motion ve Full HD. Můžete s ní ale i fotit!

Společnost Sony dnes představuje novou vlogovací kameru s E-bajonetem: ZV-E10

Nový přístroj navazuje na podobně zaměřený model fotoaparátu/vi­deokamery ZV-1, ale v tomto případě zkombinoval výrobce své zkušenosti s touto vlogovací kamerou se svou řadou bezzrcadlovek E-mount. Výsledkem je tak přístroj s 24MPx APS-C senzorem, na který nasadíte i vaše existující objektivy – pro vlogging zejména ty širokoúhlé.

Vzezřením a velikostí cca odpovídá řadě A6000, ovšem ovládání a výbava je přizpůsobena natáčení, ne snímání statických snímkú, ač i to přístroj umí.


Tomu jsou přizpůsobeny i funkce a vychytávky, výrobce například zdůrazňuje funkci „Background Defocus“ (tedy pro laika snadno uchopitelná práce s hloubkou ostrosti) či „Product Showcase“ (režim AF, kdy přístroj umí přeostřovat z tváře na produkt a zpět).

Pokud jste tedy Youtuber, vlogujete na jiné platformě či vlastním webu, nebo třeba děláte rodinná videa do domácí filmotéky, ZV-E10 je vyladěna přesně pro vaše potřeby. Mezi to patří třeba nízká váha (vše nepotřebné bylo osekáno na příjemných 343g) či plně artikulovaný „selfie“ displej. Samozřejmě dotykový.

Nechybí zabudovaný kvalitní mikrofon i podpora externích.

Pro rychlé přepínání foto/video režimu je zde speciální třípolohový knoflík, (foto-video-slow/quickmotion stále dokola) a dvě spouště, pro foto a pro video. Dokonce můžete z těla snadno ovládat zoom u motorizovaných objektivů pomocí klasické páčky kolem spoušti, jak jste zvyklí z kamer a kompaktních fotoaparátů.

Video lze točit v rozlišení 4K (QFHD: 3840 × 2160) přesamplovaného z 6K a díky vysokému datovému toku můžete nahrávat Slow Motion s poměrně vysokým rozlišením FHD 120p. K dispozici je také elektronická stabilizace obrazu, což se hodí při chůzi a nahrávání z ruky. Jinak kamera samozřejmě podporuje stabilizované objektivy Sony.

Pokročilý AF s technologií detekce fázového posunu zajistí, že video by mělo být i v rukách amatéra vždy správně zaostřené.

Spolu s přístrojem se otvírá i další ročník vlogerské soutěže „Sony Vlog Challenge“, o které si více přečtete v přiložené tiskové zprávě (další strana).

Přístroj pro vás již testujeme!

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram