Nová malá kamera Canon ML-105 EF natáčí i v noci

Canon představil víceúčelovou plnoformátovou kameru ML-105 EF schopnou natáčet za tmy v rozlišení 2,07 MP. Nová malá a kompaktní FF kamera Canon ML-105 EF je odolná vůči extrémním klimatickým podmínkám. Dosahuje dobrých výsledků i při nízké hladině osvětlení. Je proto ideální pro použití v systémech kamerového dohledu. Kamera ML-105 EF je vybavená rozhraním SDI a bajonetem Canon EF, což poskytuje uživatelům širší výběr objektivů.

Vysoký výkon při nízké hladině osvětlení

Kamera ML-105 EF se vyznačuje citlivostí ISO až 4 miliony. Díky tomu dokáže zachytit objekty osvětlené méně než 0,0005 luxu. Plnoformátový snímač 35 mm typu CMOSrozlišení 2,07 MP zachycuje ostrý obraz s nízkou úrovní šumu, a to i v extrémně temném prostředí. Díky této schopnosti je ML-105 EF ideální pro noční natáčení s vysokou kvalitou obrazu, například dokumentárních filmů nebo k ostraze prostor.

Kompaktní a odolné tělo

Malé, ale robustní tělo kamery ML-105 EF je velmi snadno přenosné a lze jej připevnit k dronu nebo vozidlu. Vodě a prachu odolná konstrukce této kapesní kamery zvládne práci v poušti i dešti při teplotách od –20 °C do více než 50 °C. Je vybavená i ochranou proti vibracím a rázům. Pro situace, kdy je nutné kameru rychle sbalit a odpojit kabely, disponuje odolným terminálem ODU.

Flexibilita

Bajonet EF umožňuje uživa­telům kamery ML-105 EF výběr z kompletní nabídky objektivů podle jejich potřeb. Pro účely filmování vzdálených objektů kamera podporuje teleobjektivy Ca­non EF s nejdelšími ohniskovými vzdálenostmi. Kamera je kompatibilní s řadou filtrů jiných značek, včetně infračervených, pásmových a neutrálních (ND) filtrů. Tento model je vybavený portem SDI.

Řada se rozrůstá

Vedle ML-105 EF přibydou do nabídky společnosti Canon tři další odlehčené modely kamer – modely ML-100 EF a ML-100 M58 pro kabel standardu CoaXPress a bajonet Canon EF, respektive uchycení M58 a model ML-105 M58 vybavený terminálem SDI a osazený závitem M58.

ML-105 EF – hlavní funkce a vlastnosti

Schopnosti záznamu při nízké hladině osvětlení: citlivost až ISO 4 miliony v prostředích s minimální úrovní osvětlení 0,0005 luxu

Rozměry: rozměry 76 mm x 76 mm x 112 mm, hmotnost 800 gramů

Odolnost: odolná vůči prachu, nárazům, otřesům a vodě, odolává extrémním teplotám od –20 °C do více než 50 °C

Kompatibilita s objektivy: kompatibilní s širokým spektrem objektivů EF díky bajonetu EF

Rozlišení: Full HD video při 1080p

Obrazová kvalita: 2,07 MP plnoformátový 35mm snímač typu CMOS s vysokým dynamickým rozsahem

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram