Korsika je jedinečná možností kombinovat vysokohorské výstupy s odpočinkem u moře. V přímořských oblastech naleznete krásnou přírodu s olivovníky, korkovými duby, vavříny, bzučením cikád. Hory jsou charakteristické rychlými změnami počasí a v letních měsících častými bouřkami. V mém korsickém cestopisu můžete najít tipy na výlety, zejména v oblastech nejvyšších korsických pohoří. Korsika není daleko a určitě se tam chci ještě s fotoaparátem vrátit.

Výstup na Monte Rotondo (22. až 24.července)

Corte

V korsickém přístavu Bastia jsme přistáli ve 12:30 po 4 hodinách plavby z italského Livorna. Po krátkém koupání na zdejší pláži jsme přejeli do krásného starobylého Corte s pevností na skále. Zde jsme nechali auto a k večeru vyrazili do údolí Restonica. Asi po třech hodinách chůze jsme našli místo na spaní v borovém lese na levé straně říčky Restonica. Bylo horko, stan jsme ani nestavěli a přespali jen na karimatkách.

Jezero Lac de Oriente

Ráno jsme došli k mostu Timozzo. Kousek za mostem odbočuje vlevo vzhůru příkrá lesní cesta označená nápisem „Rotondo – Lac Oriente“. Výstup přes salaš Timozzo (1h 15 min) až k jezeru de Oriente (2061m) ve spodní části skalnatého amfiteátru Rotonda (1h 30min) nás pěkně probral. V jezeře jsme se vykoupali a začali stoupat sutí a sněhovými poli na hřeben (1h 30min). Kolem 13 hod nás v sedle zachytila prudká bouřka, která je zde v tomto období typická. Proto jsme museli závěrečný výstup na vrchol vzdát a sestoupit na druhou stranu hřebene k jezeru Bellebone (1h). Terén mezi jezerem a chatou Refuge de Petra Piana je dost nepřehledný. Chatu jsme asi po 2 hodinách putování našli. Vypukla další bouřka.V chatě nás nechali přespat na pryčnách. Udělali jsme dobře, neboť našim dvěma kamarádům roztrhala stan postavený venku polodivoká prasata.

Amfiteátr Monte Rotonda Sestup z Monte Rotonda
Jezero Lavu Bellebone Chata Refuge de Petra Piana

České Budějovice – Salzburg – Bad Gastein – Mallonitz – Lienz – Toblach – jezero Misurina – Rifugio Auronzo (2320m)

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram