Sony uvádí nový APS-C zoom 18-135/3.5-5.6

Sony uvádí - po delší době,kdy se věnovala jen FF objektivům - APS-C objektiv pro svou řadu bezzrcadlovek s bajonetem E. Jde o širokorozsahový zoom 18-135mm (cca 28-200mm ekv.) o klasické světelnosti F3.5-5.6. Nechybí optická stabilizace.

Nový objektiv by měl kombinovat nízkou hmotnost, dobrou ostrost a dostupnou cenu, alespoň podle tvrzení výrobce.

Skutečně, s váhou 325g se příliš nepronese a rozměry 88×67mm jsou na daný rozsah ohnisek kompaktní – což majitelé bezzrcadlovek mohou ocenit. Filtry nasadíte do závitu s průměrem 55mm.

Co se týče optické kvality, tu si rádi ověříme v recenzi; nyní jen můžeme konstatovat poměrně komplexní optickou sestavu čítající 16 optických členů ve 12 skupinách, z toho 1 asférický a 2 ED (co to je?).

S objektivem zaostříte od 0.45m, což dává maximální zvětšení cca 1:3.

Stabilizace zde nechybí, Sony však nepíše nic o utěsnění proti vlivům počasí. protože však jde o základní řadu, nemůžeme očekávat plnou výbavu.

A jak je to s tou cenou? Ve zprávě se uvádí 600 dolarů, což je odpovídající. S tím, že u nás bude stát o něco víc, ale zase by se mohl ocitnout v nějakém setu, což by cenu stlačilo výrazně níž.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram