Adobe uvádí Photoshop Elements 2018 a Premier Elements 2018

Adobe uvádí jako každý rok novou verzi svého programu na úpravu fotografií Photoshop Elements. Verzi 15 střídá verze s názvem 2018. Novinky jsou zaměřeny hlavně na 'chytré úpravy', konkrétně je nejzajímavějším nástrojem asi 'otevření očí' pro případy, žena fotografii někdo mrkl. Program také umí sám vybírat nejpovedenější fotografie. Vše díky 'umělé inteligenci' založené na strojovém učení. Samozřejmě i nadále mohou PE fungovat jako standardní a překvapivě pokročilý grafický editor.

Adobe Photoshop Elements 2018

Photoshop Elements je program pro ty, kteří nevyužijí plný potenciál ‚velkého‘ Photoshopu, případně nechtějí platit měsíční předplatné. PE jsou jednorázová licence.

Tento obrazový editor je vlastně Photoshop, ze kterého byly odstraněny některé funkce tak, aby ale zbyly všechny důležité věci pro upravování fotek. Nechybí tak podpora vrstev, všemožných štětců a nástrojů a nebo modul ACR.

Největší rozdíly jsou omezení nástrojů při práci s 16-bit soubory, chybějící nativní podpora akcí či menší paleta nástrojů v modulu ACR, který navíc neumí ukládat přímo do .jpg, ale je nutné hromadné konverze dělat ze standardního rozhraní programu.

Některé tyto nevýhody se dají dohnat podporou pluginů, ale i tak je paleta možností trochu omezena. Na druhou stranu je cena něco přes dva tisíce korun za jednorázovou licenci mnohem příznivější.

Důležitou vlastností je existence dvou rozhraní editoru – základní (s prů­vodcem) a ‚expert‘. V základním najdete opravdu ta nejzákladnější nastavení a automatizované nástroje, ‚expert‘ pak vychází z rozhraní klasického Photoshopu.

Třetím rozhraním je prohlížeč, který nahrazuje Bridge.

Z automatizovaných nástrojů se bude PE 2018 snažit lákat hlavně na nástroj ‚otevření očí‘ pro případy, žena fotografii někdo mrkl. Dále jde třeba automaticky doplnit do fotografie úsměv. Program také umí sám vybírat nejpovedenější fotografie.

Celou škálu podobných funkcí najdete tady: http://www.adobe.com/…shop-element…

Více informací na http://www.adobe.com/…shop-element…

Adobe Premiers Elements 2018

Program, který podobným způsobem zpřístupňuje video-editor od Adobe.

Cílem je opět rozhraní co nejvíce zjednodušit, vypustit ‚zbytečné‘ funkce a nabídnout co nejvíce automatizovaných nástrojů.

Funkce verze 2018 jsou shrnuty zde: http://www.adobe.com/…ere-elements…

Cena jednoho programu je 100 dolarů, upgrade za 80 dolarů, společně stojí 150 dolarů a společný upgrade 120 dolarů.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram