Tamron uvádí novou verzi objektivu 24-70mm F2.8 VC G2

Nový objektiv Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2 je nejnovější verzí světelného profi základního zoomu pro fullframe zrcadlovky. Rychlejší je ostření, výkonnější stabilizace a vylepšená je optická konstrukce. Vzhledem se také přizpůsobuje aktuálnímu designovému jazyku značky.

Tamron SP 24–70mm F2.8 Di VC USD G2

Dosavadní objektiv Tamron 24–70/2.8 (testovali jsme zde) je velmi oblíbenou alternativou profesionálních zoomů od Canonu, Nikonu či Sony. Tamron ji nyní vylepšil na verzi G2:

Nová optická konstrukce

Objektiv je tvořen 17 členy ve 12 skupinách, z toho 3 asférické, 1 hybridní asférický, 2 XR (vysoký index lomu) a 3LD (nízký rozptyl). Čočky jsou upraveny antireflexními vrstvami eBand a přední člen je navíc potažen ochrannou fluorinovou vrstvou. Ta zabrání ulpívání vody, mastnoty a nečistot.

Clona je 9-lamelová s kruhovým otvorem.

Rychlejší ostření

Ultrasonický motor kruhového typu podpořený dvěma procesory (Dual MPU - Dual Micro-Processing Unit) by měl zajišťovat svižné ostření.

Výkonná stabilizace

Nový systém stabili­zace VC (Vibration Correction) by měl mít účinnost až 5EV.

Nový design a konstrukce

Objektiv se designem zařazuje do nového minimalistického jazyka výrobce. Použita je kombinace kovu a plastových doplňků, celý objektiv je utěsněn proti vodě a prachu. Je samozřejmě kompatibilní s TAP-in konzolí Tamron.

Rozměry jsou 111×88mm a váha 905g.

Závit pro filtry je 82mm.

   

http://www.tamron.eu/

http://www.tamron-objektivy.cz/

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram