Nikon představuje zrcadlovku D7500

Nikon uvedl novou zrcadlovku střední třídy, nástupce modelu D7200 s názvem D7500. Zajímavostí je, že má netradičně méně megapixelů, než předchůdce (20,9 místo 24) - senzor je totiž převzat z vlajkové lodi D500. Krom toho přístroj dostal 4K video, dotykový výklopný displej, rozhraní Snapbridge, rychlejší snímání s hlubším bufferem a také menší rozměry. Daní za ně je ale jen jeden SD slot.

(celé znění tiskové zprávy)

POŘIĎTE SVŮJ ŽIVOTNÍ SNÍMEK NOVÝM FOTOAPARÁTEM D7500

Amsterdam, Nizozemsko, 12. dubna 2017: Nikon uvádí fotoaparát D7500, který byl vytvořen s cílem rozšířit možnosti fotografů s tvůrčím přístupem k fotografování. Výkonný, hbitý a plně propojený fotoaparát D7500 nabízí stejnou kvalitu obrazu jako přístroj D500 – vlajková loď digitálních jednookých zrcadlovek Nikon formátu DX – a výkon překonávající i ty nejnáročnější podmínky.

Nikon D7500 je vybaven výkonnými obrazovými technologiemi v těle s rozměry vhodnými pro cestování a je proto ideálním fotoaparátem pro fotografy, kteří vždy usilují o ty nejlepší možné snímky. Stejně jako u přístroje D500 nabízí obrazový snímač formátu DX fotoaparátu D7500 s 20,9 milionu pixelů rozsah citlivostí ISO sahající až do působivé hodnoty ekvivalentní ISO 1 640 000. Fo­toaparát je vybaven systémem zpracování obrazu Nikon EXPEED 5, který umožňuje rychlejší a brilantnější zpracování snímků. A výrazně zvýšený počet pixelů RGB snímače 180K (180 000 pixelů) umožňuje přesnější měření expozice. Vyznavači videa mohou zaznamenávat videosekvence 4K/UHD, přičemž vestavěná elektronická redukce vibrací Nikon potlačuje účinky nežádoucích pohybů fotoaparátu. Ergonomická vylepšení zahrnují nový výklopný monitor s možností dotykového ovládání a hlubší grip pro stabilní a výjimečně komfortní držení. Fotoaparát je rovněž první digitální jednookou zrcadlovkou Nikon s vestavěným bleskem, která podporuje rádiové pokrokové bezdrátové osvětlení.

Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Fotoaparát D7500 je perfektním pokročilejším fotoaparátem pro amatérské fotografy, kteří oceňují model D500, ale nepotřebují takové množství profesionálních funkcí. Získáte stejnou nejlepší kvalitu obrazu v této třídě jako u fotoaparátu D500, ale v kompaktnějším a přenosnějším těle. Možnost fotografovat snímací frekvencí až 8 sn./s v kombinaci s automatickým zaostřováním/mě­řením expozice znamená, že přístroj disponuje dostatečnou rychlostí a přesností pro pořízení vynikajících akčních snímků. A aplikace SnapBridge umožňuje fotografům sdílet všechny impozantní snímky přímo na místě jejich pořízení.“

SOUHRN KLÍČOVÝCH VLASTNOSTÍ

  • Kvalita obrazu vlajkové lodi D500: Obrazový snímač formátu DX s 20,9 milionu pixelů. EXPEED 5. RGB snímač měření expozice 180K (180 000 pixelů).
  • Vynikající citlivost k působení světla: Excelentní pro nízkou hladinu osvětlení s možností nastavení na hodnoty ISO 100–51 200, které lze dále rozšířit až na hodnotu ekvivalentní ISO 1 640 000.
  • Fenomenální detekce motivu: RGB snímač měření expozice 180K (180 000 pixelů) a pokrokový systém detekce motivu. Získáte přesné expozice a zachytíte dynamické kompozice.
  • Měření orientované na nejvyšší jasy: Upřednostňuje nejvyšší jasy snímku a pomáhá zamezit snímkům se ztrátou kresby ve světlech.
  • Extrémně přesné automatické zaostřování: 51bodový AF systém s přesnou funkcí až do působivé hladiny osvětlení −3 EV. Sleduje, zaostřuje a udržuje objekty zaostřené – i když je jediným osvětlením světlo měsíce.
  • Kinematografická stopáž videa 4K/UHD: Záznam stopáže 4K/UHD 30p nebo videa Full HD (1 080p) při snímacích frekvencích až 50p/60p.
  • Časosběrné snímání: Snadná tvorba plynulých, dobře exponovaných 4K/UHD a Full HD časosběrných videosekvencí ve fotoaparátu v plném formátu DX.
  • 8 sn./s při kompletním automatickém zaostřování/měření expozice: Pořídíte 50 snímků NEF (RAW) nebo 100 snímků JPEG s velikostí obrazu Velký (L) v jediné sérii.
  • Výklopný monitor a ovládání dotykem: Plochý 8cm (3,2“) výklopný monitor. Při fotografování v režimu živého náhledu umožňuje ovládat automatické zaostřování a spouštění závěrky pomocí ovládání dotykem.
  • Optický hledáček s pentagonálním hranolem: Nabízí zobrazení přibližně 100 % obrazového pole.
  • Předvolba Picture Control Automaticky: Systém Picture Control ve fotoaparátu obsahuje osm volitelných předvoleb včetně nové předvolby Picture Control Automaticky, která optimalizuje vyvážení barev, kontrast a jas podle fotografované scény. Automaticky přizpůsobuje proměnné parametry při pořizování více snímků.
  • Hbitost formátu DX: Tělo fotoaparátu váží pouhých 640 g (přibližně), je vybavené hlubokým gripem a utěsněné proti klimatickým vlivům. Objektivy DX NIKKOR jsou kompaktní a zdánlivé prodloužení ohniskové vzdálenosti 1,5× obrazového snímače fotoaparátu poskytuje při použití objektivu stejné ohniskové vzdálenosti účinek použití teleobjektivu v porovnání s formátem FX.
  • Rozšiřitelný systém: Kompatibilita s blesky Nikon Speedlight, stejně jako se stereofonním mikrofonem Nikon ME-1 a bezdrátovým mikrofonem ME-W1.

Dodávané sady: Fotoaparát D7500 se dodává v několika různých sadách. Fotografujete portréty nebo městské motivy? Pořiďte si sadu s objektivem AF-S DX NIKKOR 16–80 mm f/2,8–4E ED VR. Cestujte nalehko s kompaktním objektivem AF-S DX NIKKOR 18–140 mm f/3,5–5,6G ED VR. Zachyťte inspirující pohledy na svět s objektivem s velkým rozsahem zoomu AF-S DX NIKKOR 18–300 mm f/3,5–6,3G ED VR.

Kompatibilita s aplikací SnapBridge

Připojení Bluetooth® a Wi-Fi® fotoaparátu jsou k dispozici pouze při použití aplikace SnapBridge. Před použitím funkce SnapBridge s tímto fotoaparátem je třeba nainstalovat do kompatibilního chytrého zařízení aplikaci Nikon SnapBridge.

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    12.04.2017 11:55

    Pěkný stroj a perfektní článek. Ten displej je určitě VELKÉ plus, ale to ostatní no nevím. Jsem zvědavý na některé ukázkové snímky a kvalitu.

  • Jaroslav Boklažuk
    Jaroslav Boklažuk
    12.04.2017 21:06

    Dobra mašina,menši,lehčí tělo,fotit to bude podobně D500 ... displej ale nastavitelný jen v jedné ose, za to ma u mně VELKÝ minus.

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    12.04.2017 21:53

    Pro mě je to tak lepší, než kloub do strany, ale souhlasím, že nejlíp to mají vyřešeno asi u Fuji nebo Pentaxu, kdy se displej sice vyklápí v ose objektivu, ale zároveň jde díky složitějšímu mechanismu i do strany.

  • Petr Vaculčík
    Petr Vaculčík
    14.04.2017 18:30

    Po prvním přečtení mám smíšené pocity. Hodnotí jako vlastník D7200. Není to krok vpřed, ale spíše půlkrok. Lepší procesor, lepší zpracování obrazu je určitě plus stejně jako pouze výklopný dotykový display, který mají nižší řady už dávno. Absence druhého slotu na SD kartu, absence GPS (dle Nikonu žere hodně baterku) považuji za mínus.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (4)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram