Fujifilm X-T2 - test bezzrcadlovky pro náročné

Model X-T2 tvoří spolu s X-Pro 2 vrchol nabídky výrobce - a dá se říci, že X-Pro 2 i překonává. Je zaměřen více na milovníky zrcadlovek (evokuje SLR) a jak je pro výrobce typické, retro prvky nešetří. Snímač je 24MPx X-Trans CMOS velikosti APS-C, který disponuje senzory rychlého PDAF ostření a umí i natáčet 4K video. Důraz tentokrát výrobce kladl i na rychlost, takže ostření a snímání je bleskurychlé. Přidejte propracovanou ergonomii, kvalitní konstrukci a skvělý hledáček i displej a máte zajímavou alternativu k "poloprofi" zrcadlovce... 

Nástupce modelu X-T1 je vylepšen ve všech ohledech. Nejviditelnější je samozřejmě nový 24MPx senzor a 4K video, ale u těch to rozhodně nekončí…

Možná dokonce důležitější budou pro mnoho fotografů změny v AF (hybridní s více PDAF body, rychlejší), ovládání (joystick jako u profi DSLR) či praktičnosti (dva sloty pro kartu, nový battery grip, který zlepšuje rychlost přístroje…).

Důraz byl zjevně kladen hlavně na rychlost.

Zvenku se to nezdá, protože oba přístroje, X-T1 i X-T-2, vypadají téměř stejně, ale novější sourozenec je kompletně nový fotoaparát.

Hlavní specifikace:

  • 24MPx X-Trans APS-C CMOS
  • EVF hledáčeka výklopné LCD
  • 4K video
  • Wi-Fi
  • 8 sn/s. snímání, 11 s battery gripem
  • ostření detekcí fázového posunu
  • až 1/8000s mechanicky, 1/32000s elektronicky
  • utěsnění proti vodě aprachu
  • dva sloty na kartu, joystick
  • Kompletní specifikace najdete na webu výrobce.

Chcete se o X-T2 dozvědět víc? Počítáme, že ano, pokud čtete tento článek. Proto klikněte na odkaz níže pro celou recenzi, shrnutí, 4K samply a galerii snímků v plném rozlišení:

Recenze fotoaparátu Fujifilm X-T2

…pokračujte ve čtení…

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram