Kanón střední ráže: test Canon EOS 80D

Dnes přinášíme test DSLR střední třídy Canon EOS 80D. Oproti předchozímu modelu 70D přináší hlavně zcela nový 24MPx senzor a vylepšený AF systém s 45 křížovými body. Samozřejmě nemůže chybět ani technologie Dual Pixel AF, kterou oceníte třeba při videu. I to doznalo zlepšení v podobě vyšší snímkové frekvence. V neposlední řadě přichází 80D s novým objektivem 18-135mm s rychlejším motorkem typu Nano USM.

Zrcadlovky střední třídy (EOS 80D, Nikon D7200, Pentax K3 II atd.) představují oblíbený kompromis mezi čistě amatérskými přístroji (D750/760D, Nikon D5500…), které mají sice dnes vynikající obrazovou kvalitu, ale mohou pokročilého fotografa omezovat chybějícími funkcemi, a profesionálně střiženými modely (EOS 7D II, Nikon D500…), které jsou zase pro mnoho hobbystů zbytečně drahé, pokud je neyvyužijí na 100%.

Už v předchozím modelu 70D Canon namíchal poměrně vyvážený mix amatérských i profesionálních funkcí, kdy napravil chyby modelu 60D jako byla chybějící kompenzace odchylky AF atd.

Prostor pro vylepšování je však stále a v případě 70D to byl zejména senzor a starší AF modul. Video už si také zasloužilo zlepšení.

To vše se skutečně stalo a dnes tu máme na test EOS 80D, který je novým bojovníkem Canonu na kolbišti DSLR pro pokročilé amatéry a aspirující profesionály. Jeho dřevcem bude nový setový zoom EF-S 18–135mm F3.5–5.6 s rychlejším Nano USM motorem a podporou powerzoom adaptéru pro natáčení videa.

Jak se nám Canon EOS 80D líbil se dočtete v recenzi, kde jsme se v závěru zároveň pokusili odpovědět na otázku, pro koho je 80D vhodný a pro koho méně:

Test Canon EOS 80D

…pokračovat ve čtení…

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram