Blincam - budeme fotit brýlemi?

Další "revoluce" v digitální fotografii chce vaše peníze. Ano, opět tu máme crowdfundingovou kampaň na netypický fotografický přístroj. Zjevně se inspiruje smart brýlemi Google Glass, které rovněž mají zabudovanou kamerku, ale směřuje více na fotografování. Jde (či má jít) o kamerku, která se přidělá na obroučku brýlí, propojí se bezdrátově s chytrým zařízením a ovládá se mrkáním.

Japonská společnost Blincam Co Ltd z Tokya vymýšlí ultimátní špehovací fotoaparát – bude se nosit na brýlích a ovládat mrkáním. Dokonce je k tomu údajně podán patent.

Fotky se budou přenášet do chytrého telefonu za použití speciální aplikace. Blincam tvrdí, že již mají funkční kus a chystají se na vývoj mobilní aplikace.

Financovat vývoj a výrobu by rádi pomocí módní crowdfundingové kampaně – tedy z peněz těch, které tento projekt zaujme.

Ze specifikací budoucího přístroje toho moc známo není, krom toho, že připojení bude přes Bluetooth, přístroj bude mít indikátor stavu baterie, vnitřní paměť 32 GB a CMOS senzor. Tedy takové ty obecné vlastnosti, které jsou dnes v podstatě samozřejmé.

Optika i senzor bude pravděpodobně na úrovni fotomobilů, takže nečekejte kdovíjakou kvalitu. Jak píši výše, spíše špehovátko.

Kdy by se měl fotoaparát dostat na trh? Přednost budou mít ti, kdo ho v kampani podpoří – těm ho společnost slibuje už letos v prosinci.

Více informací na stránkách výrobce: http://www.blincam.co

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Honza Sobotka
    Honza Sobotka
    26.07.2016 15:47

    Nápad zajímavý. Otázka je, ale zda je vůbec něco takového praktické...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram