TG-Tracker: první akční kamera od Olympusu

Olympus je další z velkých společností, která vstoupila na trh populárních "akčních kamer". Její příspěvek do segmentu se jmenuje TG-Tracker a navazuje na známou řadu odolných kompaktů TG. Jako ony kamera hodně vydrží a navíc umí točit video až ve 4K.

Kamerka umí 4K video, má 5-ti osou stabilizaci a dobrou konektivitu.

Senzor je kompaktní klasika 1/2.3" CMOS s rozumným roz­lišením 8MPx. Natáčí v rozlišení 4K (30p) nebo Full HD (60p). samozřejmě jde s kamerkou i fotit. Navíc jde vytvářet i časosběry.


K akčním kamerám patří i širokoúhlý objektiv, takže Olympus TG-Tracker nabídne také objektiv s ekvivalentním ohniskem 13.9mm a s dobrou světelností F2. Úhel záběru je závratných 204°.

Rozsah časů závěrky je 1/2 – 1/24000s.

Expozice se nastavuje automaticky.

Již jsme nakousli odolnost - a zde se TG-Tracker rovněž nemá za co stydět, ponorný je do 30m a vydrží pád z více než dvou metrů. Mráz až –10° by mu také ublížit neměl a odolnost na statickou zátěž by měla být až 100kg. Zkrátka – když kamerku v třeskutém mrazu upustíte na chodník a pak si na ni ještě omylem šlápnete, nestane se jí nic. Můžete jí navíc pak klidně opláchnout pod tekoucí vodou:-)

TG-tracker má i výklopný displej, aby s ním šlo natáčet jako s klasickým kamkordérem. je sice poměrně malý (1.5"), ale to je celá kamerka.

Vhod přijde i zabudovaná přisvětlovací lampa s nastavitelným účinkem.

Přístroj je vybaven Wi-Fi (synchronizace s aplikací Olympus Image Track), GPS a tlakovým senzorem (barometr) či akcelerometrem (měřič zrychlení). Díky těmto vychytávkám umí zaznamenávat informace z okolí, takže vám při potápění třeba řekne, v jaké hloubce se nacházíte.

Ke kamerce budou dodávány i příslušenství různého druhu – úchyty, držadla či selfie zrcátko. Kompatibilní je i s příslušenstvím dalších výrobců.

Dostupnost: v červenci červenci 2016 za 9 490 Kč.

Více na stránkách výrobce

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram