Otestovali jsme objektiv Canon EF 100–400mm F4.5–5.6L II

Objektiv Canon EF 100–400mm F4.5–5.6L II je nástupcem oblíbeného objektivu stejných ohnisek, který je v prodeji od r. 1998. Zcela nová je optika, důležitou změnou je i způsob zoomování - Již nejde o „trombón“, ale o objektiv s klasickým prstencem, který má navíc šikovnou aretaci. Jaký je?

Canon po dlouhých 16 letech výroby verze „Mark I“ aktualizoval tento oblíbený telezoom na verzi „Mark II“. Na trhu již chvíli je, ale stále lze sehnat novou i předchozí verzi.

Mnoho fotografů tak bude zcela právem přemýšlet, zda se investice do novější verze vyplatí. Přeci jen, cena kolem 58 000Kč není úplně lidová a alternativy v podobě první verze 100–400 či kombinace 70–200 s 2× extenderem tak budou levnější.

Dostanete tedy za příplatek za nový objektiv nějakou přidanou hodnotu?

Rovnou vám prozradíme, že ano, a rozhodně ne malou. Objektivu Canon EF 100–400mm F4.5–5.6L II se „na zub“ podíval Andrej Macenauer a v odkazu níže naleznete jeho kompletní test:

   

Test objektivu Canon EF 100–400mm F4.5–5.6L II

   

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram