• ​Něžná krása listopadového FotoVideo

    Listopadové vydání časopisu Fotovideo je tentokrát zaměřeno na něžnou krásu - fotografický akt, který patří mezi ty nejkrásnější a nejstarší fotografické disciplíny. A jaké jsou plány Adolfa Ziky, který svůj návrat do světa fotogrfie myslí opravdu vážně? Podívejte se, jak fotí člen proslulé agentury Magnum Photos, Jérôme Sessini – mimořádný člověk a vynikající fotograf.

     0
  • Kouzla říjnového časopisu FotoVideo

    Říjnové vydání časopisu Fotovideo je tradičně bohaté na novinky, barvy a osobnosti. Přestože má tentokrát klasicky černobílou obálku, svou podzimní kouzelnou hru barev tohoto období v sobě nezapře. 

     0
  • Andrej Macenauer: nová kniha Noční obloha – Naučte se fotografovat krajinu v noci

    V nabídce nakladatelství Zoner Press je od 11. 11. 2020 k dostání horká novinka Andreje Macenauera - kniha "Noční obloha – Naučte se fotografovat krajinu v noci". Tato kniha je vhodná pro začátečníky i pokročilé a provede vás krok za krokem vším, co musí fotograf noční oblohy znát. Můžete se naučit fotografovat například Mléčnou dráhu, polární záře, meteory, zatmění Slunce a Měsíce nebo i objekty hlubokého vesmíru. Kniha je doplněna mnoha doprovodnými fotografiemi z celého světa. V rozhovoru jsme aktualizovali video, kde Andrej svou knihu představuje.

     0
  • Digitální foto 181

    V tomto čísle jsme se zaměřili na portréty a máme pro vás pět tipů, jak je atraktivně nasvítit – s jedním bleskem a minimem dalšího příslušenství. Že pro zajímavé nasvícení toho nepotřebujete hodně vám potvrdí i Ladis Zeman, který vyráží do terénu s malými LED světly v kapse (viz str. 87). A když jsme u toho světla. V pravidelné rubrice Profi zóna se tentokrát věnujeme úspěšnému přechodu na jiný fotografický žánr. A pokud váš nový žánr bude fotografování ptactva, máme pro vás několik stran cenných profesionálních tipů. V rubrice Fotovýbava najdete exkluzivní test Phase One XF IQ4 Trichromatic či velký srovnávací test 50mm objektivů, které právem patří k základní fotografické výbavě. Také vám prozradíme, jaký mobil fotí nejlíp či jaký externí mikrofon stojí za to.

  • Prosincové vydání FotoVideo

    Co všechno naleznete v prosincovém vydání magazínu FotoVideo?

  • Digitální foto 179

    Jak zachytit rozhodující okamžik je jedním ze stěžejních fotografických témat a uznávaná street fotografka Linda Wisdomová o něm něco ví – vydejte se s ní do ulic. Pokud spíš toužíte po přítmí ateliéru a ladných křivkách, nalistujte hlavní téma tohoto čísla věnované uměleckým aktům. Ať už fotíte akty, pouliční reportáž či něco jiného, určitě se zabýváte tím, jak fotografie vylepšit ve Photoshopu. A pokud patříte k těm, kteří už ovládají úplné základy, pravděpodobně toužíte své fotografie odlišit, vytvořit si vlastní rukopis úprav. Právě vám je určen velký článek na stranách 28–40. A konečně, ve čtvrtém velkém článku jsme se zaměřili na svatební fotografii. Měl by vám pomoci nastartovat úspěšnou kariéru svatebního fotografa. A pokud vás svrbí ruce a toužíte po nějakém cenově dostupném full-framu, podívejte se na náš velký srovnávací test.

     0
  • Digitální FOTO 177 – srpen 2018

    Srpnové vydání populárního časopisu Digitální FOTO vás zavede na 25 nejlepších krajinářských destinací, které pro vás vybral vyhledávaný krajinář Charlie Waite. S neméně slavným Stanislavem Peterou se pak vypravíte do Číny, kde na jaře fotografoval příběh šaolinského mnicha z 13. století. Dozvíte se, jak se náročné focení plánovalo a jak probíhalo. A pokud vás zajímá spíš focení ve studiu než v dalekých končinách, najdete v novém čísle exkurzi do ateliérů několika renomovaných fotografů, která pro vás může být jak inspirací, tak vám pomůže pomoci efektivně provozovat vlastní studio. V pravidelné rubrice fotovýbava pak najdete velký srovnávací test pevných 35mm objektivů, recenzi cenově dostupné zrcadlovky od Canonu či nejnovějšího přírůstku oblíbené řady Art objektivu Sigma 105 mm f1,4 DG HSM Art. Dále tu najdete test dvou špičkových fotobrašen: Peak Design na odpolední procházku či Vanguard pro válečné reportéry.

  • Co najdete v časopise Digitální FOTO - červen 2018

    Klasická černobílá fotografie nevychází z módy, a proto se k ní počase opět vracíme. Ve velkém tématu se dozvíte, jak fotografovat, převádět a zpracovávat fotografie, aby vznikly dokonalé černobílé snímky. V dalším článku jsme se zaměřili na kritický přístup k vlastní tvorbě, který je základem zdravého fotografického růstu. A máme pro vás i dvě ryze letní témata, kterými se můžete inspirovat, zejména pokud se chystáte na mořské pobřeží... V rubrice Fotovýbava najdete podrobnou recenzi Sony A7 III, duel nejlepších zrcadlovek od Canonu a Nikonu či velký srovnávací test cenově dostupných stativů. 

     0
  • Digitální foto 160 – březen 2017

    Po čase se Digitální foto opět vrací k oblíbené fotografické disciplíně – k pouliční fotografii. Výhodou tohoto žánru je, že k němu nepotřebujete drahou výbavu (stačí nenápadný fotoaparát s pevným objektivem a pohodlné boty) a nemusíte se trmácet na druhý konec světa – jen zajedete do nejbližšího města. V hlavním tématu se dozvíte deset užitečných rad a další tipy potom najdete v článku o třech špičkových street fotografech. Česko-slovenskou tvorbu představí také Rudolf Baranovič ve velkém rozhovoru. Dále se seznámíte s výhodami rádiového odpalování blesků. V rubrice fotovýbava najdete zase přímé srovnání vlajkových lodí Canonu a Nikonu, recenzi Canonu EOS M5 či Sony A99 Mark II nebo velký srovnávací test grafických editorů – alternativ k Photoshopu.

  • Digitální foto 152

    Léto je ideálním časem pro cestování, a proto si pro vás Digitální foto magazín připravil vydání zaměřené na toto téma – samozřejmě z fotografického hlediska. V hlavním tématu tohoto čísla najdete spoustu rad od profesionálních fotografů-cestovatelů, nicméně i v jiných rubrikách je cestování zastoupeno. Otestována je třeba horká novinka od WD – externí disk se slotem pro SD kartu a Wi-Fi či tři lehké stativy na cesty. Blíže se také seznámíte se skvělou cestovatelskou aplikací Fripito, která vám výrazně usnadní pořízení působivých fotografií v místech, kde to neznáte, ať se jedná o naše luhy a háje, či exotičtější lokality typu Kyrgyzstán nebo Brooklyn.

    Dále vás čeká jedna novinka: od příštího čísla odstartuje rubrika Fotoburza. Pokud chcete něco prodat nebo sháníte bazarové zboží, pošlete inzerát a Digitální foto ho zdarma otiskne.