• FOTOVIDEO ÚNOR 2023

    Čas neúprosně letí, letošní únor by snad konečně mohl být bílý (teď ve druhé polovině ledna, kdy jde do tisku je toho sněhu kolem docela dost…) a my jsme tu s dalším, opět nabitým vydáním roku 2023. Tentokrát možná trochu ovlivněni ještě probíhajícím soutěžním tématem Fotografa roku s názvem KRAJINA. tématem, které vám opravdu jde a my se už těšíme, až se v dubnovém FotoVideo objeví jeho výsledky!

     0
  • FOTOVIDEO PROSINEC 2022

    Úvodu tohoto vydání vládne černobílá fotografie! Na dalších stranách se můžete setkat se skvělými zástupci mladé, nastupující fotografické generace, kterým není cizí klasika a umí zacházet s obrazem tak, že mohou i v relativně mladém věku předávat své zkušenosti dál. Je moc dobře, že patří k těm, kterým bezzubé cvakání a odesílání polovičatých výtvorů na odpadkovou pouť sociálních sítí nic moc neříká.

     0
  • FOTOVIDEO LISTOPAD 2022

    Barevnost listopadového FotoVideo podtrhujeme už v úvodu úžasnými fotkami a krásným vyprávěním Františka Ortmanna, výrazné osobnosti současné české fotografie. V krátkém závěsu za ním najdete neopakovatelné rady a postřehy Tomáše Třeštíka a Tomáše Lébra. Po dvoustranách recenzí nových knih Šimona Pikouse a Jaroslava Kučery následuje excelentní FotoEsej Kevina V Tona. Přečtěte, prohlížejte, ale nezastavujte se!

     0
  • FOTOVIDEO ŘÍJEN 2022

    Vedle krás obsažených ve fotografických obrazech jsme se snažili vás i tak trochu naladit na některé další fotografické žánry. Samozřejmě víme, že vaše focení a natáčení ovlivní říjnové počasí a jím produkované světlo. Přesto si však i v tomto období můžete do sytosti vyzkoušet například fotografování architektury a inspirovat se dvěma skvělými autory, se kterými se v tomto vydání jistě rádi potkáte.

     0
  • FOTOVIDEO ZÁŘÍ 2022

    Přesně před rokem časopis FotoVideo uvedl, že zářijové FotoVideo vždy září. A o potvrzení tohoto výroku se ze všech sil pokusil i letos. V devátém vydání letošního roku najdete úctyhodnou řadu fotografických hvězd a současně s nimi i setkání špičkových foto a video produktů. Otevřte si tedy zářijové číslo a vychutnejte si čtení a prohlížení. 

     0
  • FOTOVIDEO ČERVEN 2022

    Je tu další vydání časopisu "FotoVideo" plné zajímavých informací. Otevíráte vydání plné mistrů. Jsou to mistři nápadu, obrazu dobrého oka a myšlenky. Toto vydání je tedy plné obrazů, nápadů a myšlenek tvůrců, jejichž práce si určitě rádi prohlédnete.

     0
  • Březnové FotoVideo: rozhovor s Davidem Neffem nebo průvodce Analogovými foťáky

    Březnové FotoVideo vznikalo v počátcích ještě tmavého února, ale jaro je z něj už přeci jenom cítit. Témata fotograficky závažná střídají romantické příběhy, černobílá si konkuruje s barevnou. Krom toho je březnové vydání plné rozhovorů a užitečných rad.

     0
  • FotoVideo únor 22

    Je tu nové, již druhé vydání roku 22. Vedle pravidelných rubrik tu najdete větší množství praktických rad a inspirativních informací. Potěšilo nás, že zde najdeme portréty Soňi Šeré, kterou známe z naší galerie, v tištěné podobě. Dokonce již na titulce! Dozvíte se, jaké je nové téma Fotografa roku a jiné.

     7
  • Lednové FotoVideo 2022

    Přinášíme krátkou upoutávku na to, co vás čeká v lednovém čísle FotoVideo. Najdete tu například rozhovor s Filipem Nagy, nebo Stanislavem Peterou o focení armádní techniky, nebo jak si Petr Jan Juračka i v drsných podmínkách velehor zachovává věčný úsměv a vtip.

     0
  • Prosincové FotoVideo: focení Wildlife, ale i rozhovor s Lorenzem Holderem

    V prosincovém vydání FotoVideo najdete například zajímavý dvojrozhovor o wildlife se španělskou fotografkou Marina Cano a našim fotografem Vladimírem Čechem. Jak už se stalo tradicí, přivádí toto číslo opět někoho z ciziny. Minulé vydání FotoVideo neprošlo díky krásné obálce Adolfa Ziky na prudérních sociálních sítích. Věřme, že prosincová obálka z dílny Gabriely Ksandr už vadit nebude. Podívejte se, co nového se ve FotoVideo dočtete.

     0