FOTOVIDEO ČERVEN 2023

S novým měsícem, již tradičně, přinášíme malou ochutnávku magazínu FotoVideo pro červen 2023. V tomto čísle Vás čeká analogová škola s Petrem Březinou, rozhovor s Angelem Purgetem o aktu, soutěž The Eisa Maestro Photography Contest 2023 a spoustu dalších.

Toto vydání, zcela neskromně, stojí za to! Je dobře, že ho už třímáte v ruce, nebo si ho zrovna jdete koupit. Šéfredaktor se v jeho úvodníku tak trochu zamyslel nad tiskem a výstavami vytištěných fotografií. Vždyť ono vlastně každé vydání je takovou malou výstavou, nemyslíte?

Tak pojďme k obsahu! Za prvé se v tomto vydání zabýváme hned asi na čtrnácti či dokonce více stranách (to už si posuďte při čtení sami) kvalitním tiskem vašich fotografií a za druhé se šéfredaktorovi těsně před předávkou tohoto vydání do tisku podařilo navštívit světově vyhlášenou akci PHOTO LONDON.

V hlavním rozhovoru se světově proslulou fotografkou Amy Shore se například dozvíte hodně zajímavého o focení automobilů a automobilových závodů veteránů.

Tentokrát si opět nenechte ujít velmi „výživnou“ FotoEsej. Kevin V. Ton totiž asistoval a taky si trochu zahrál ve slavném klipu Švýcarák, krásné to pozvánce na Fotoškoda FEST. Mimochodem, natočilo ho studio ZERO Limits, se kterým si asi brzy budeme povídat o jejich práci a technice.

Když se namátkou podíváme o kousek dál, setkáme se s několika důležitými dvoustranami. Dozvíte se na nich, kdo vyhrál v národním kole soutěže EISA Maestro, dále si přečtete a prohlédnete výsledky speciální soutěžní kategorie Ukládej své fotky z cest do bezpečí, nechybí recenze dvou velmi zajímavých knih, z nichž ta hodně fotografická se zároveň stala skvělým dárkem k našemu předplatnému, a další a další.

V tomto vydání nás také navštívil Angelo Purgert, tentokrát jako fotograf krásných aktů, v Analogové škole se dozvíte, jak přišla na svět zrcadlovka a Jaroslav Hora vám vysvětlí proč se jet podívat do Kostariky, i když třeba nejste vůbec fotografem. Pokračujeme úpravami fotografií v Zoneru (tentokrát je to o pozadí…), poradíme, co si vzít s sebou v létě na cesty a proč si vytisknout fotoknihu. K tomu si určitě přečtěte naše Tiskové tipy na léto a ve FotoPoradně o aktuálně nejmodernějších úložištích. Následují velké testy, recenze, novinky… je toho spousta. Červnové FotoVideo stojí opravdu za těch 119 korun! Pusťte se do něj!

Každopádně jsme vám červnové FotoVideo připravovali s velkou láskou a snahou přinést to nové a neotřelé i to co třeba právě potřebujete. Mějte krásné červnové dny, počasí už snad bude mnohem více „photo-friendly“, takže můžete vkládat své další a další soutěžní snímky do všech zbývajících témat Fotografa roku a sledovat, zda se také třeba objevíte vytištění mezi nejlepšími dvaceti snímky daného tématu v některém z dalších vydání našeho časopisu.

Vybíráme pro vás z obsahu červnového vydání časopisu FotoVideo například:

  • Hlavní rozhovor – AMY SHORE – Od obav k obdivu
  • Soutěž – THE EISA MAESTRO PHOTOGRAPHY CONTEST 2023 - Téma The Animal Kingdom vyhodnoceno
  • Rozhovor o aktu – ANGELO PURGERT – Tři otázky pro …
  • Analogová škola – PETR BŘEZINA – Jak přišla na svět zrcadlovka?
  • Jak se fotí – JAROSLAV HORA – Proč jet fotit do Kostariky?
  • Nissin představuje – VOJTA HURYCH – Recenze blesku Nissin MG-X
  • Solární příslušenství – BORIS STOJANOV – Agfa Power – energie sbalená na cesty

Nová kniha a speciální hrací karty – novinky jako dárky k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Pojedete do přírody? Vyberte si poukázku v hodnotě 1000 Kč od společnosti BUSHMAN a nakupte si výbavu. Nově jsme přidali skvělou paměťovou kartu Kingston a knihu, kterou věnovala Liberecká škola fotografie a grafiky. Velkým hitem je software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to! Můžete si ale jako bonus k předplatnému zadarmo nechat vyčistit čip u foťáku, nebo si vyberete UV filtry Tamron, poukázku na Canon workshop! Nebo třeba některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? A jako novinku máme nádhernou knihu Michala Broučka – PACHAMAMA a také velmi zajímavé a unikátní karty Laowa. Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram