Fototesty

  • Srovnání digitál. fotoaparátů s čipem 8Mpix

    Prakticky všichni hlavní výrobci digitálních fotoparátů vyzbrojili své vlajkové lodě v oblasti kompaktů čipem s osmi megapixely. V následujícím článku porovnáme obrazovou kvalitu fotografií ze všech modelů, které jsou v tuto chvíli na trhu v ČR - Canon PowerShot Pro1, Konica Minolta DiMAGE A2, Nikon CoolPix 8700, Olympus C 8080 WZ a Sony DSC-F828. Neopomeneme ani srovnáních ostatních vlastností a funkcí fotoaparátů.

  • Databanka SmartDisk FlashTrax 40 GB

    S přibývajícím počtem digitálních fotoaparátů z rozlišením 6, 8 a více Mpx si stále více majitelů klade otázku, kam s pořízenými obrázky, když už není na co ukládat. Že uložené množství dat není zanedbatelné, se jistě přesvědčil každý, kdo během pár hodin naplnil 256MB paměťovou kartu. Vhodnou alternativou, kam ukládat data, jsou databanky, kde můžete deponovat až 80GB dat. Jednou z těch vybavenějších je SmartDisk FlashTrax, kterou se pokusím po čtyřech měsících intenzivního používání představit. Přístroj dostal v zimních měsících v ČR i na třítýdenní cestě jachtou po ostrovech východního Karibiku zabrat a ne vše ustál bez úhony.

  • Test fotoaparátu Nikon Coolpix 3700

    Kompaktní fotoaparát Nikon Coolpix 3700 je typickou ukázkou fotoaparátu, pro které se pomalu vžívá nový výraz “digitální šperk“. Je malý, lehký a s velmi moderním a elegantním designem. Snadno se schová v kapsičce u košile či v dámské kabelce. Jaké jsou však jeho vlastnosti? To se dozvíte v tomto testu.

     1
  • Test software Noise Ninja 1.1.2

    V dnešním testu se seznámíte se softwarovým produktem určeným k odstraňování šumu z digitálních fotografií. Noise Ninja nás překvapil vysokou rychlostí zpracování, jednoduchostí ovládání i slušným výstupem. Více o tomto software včetně ukázkových fotografií naleznete v následujícím testu.

     5
  • Test fotoaparátu Nikon Coolpix 8700

    V dnešním testu Vám představíme vlajkovou loď společnosti Nikon v oblasti kompaktních digitálních fotoaparátů. Jedná se o osmimegový Nikon Coolpix 8700, který je dalším zástupcem v řadě 8 Mpx fotoaparátů (Canon, Minolta, Sony, Olympus). Nikon Coolpix 8700 vyniká solidní mechanickou konstrukcí, kvalitní optikou, velkou vybaveností funkcemi a zajímavým makrorežimem. Více v našem redakčním testu.

     0
  • Test fotoaparátu Sony DSC-F 828

    Fotoaparát Sony DSC-F 828 byl prvním osmimegapixelovým modelem mezi kompakty. Rychlostí uvedení na trh, robusní konstrukcí a zajímavou cenou dává Sony jasně najevo, že svoji účast v oblasti digitální fotografie myslí vážně. 828 je fotoaparátem se skvělou světelností a rozsahem objektivu, výbornou výbavou funkcemi, ale s vyšším šumem 8 MPx čipu. Více v následujícím redakčním testu.

  • Test Nikon D70 I. díl

    Tak je konečně tady dlouho očekávaná cenově dostupná amatérská digitální zrcadlovka také od firmy Nikon. Podle očekávání je osazena podobným 6 megovým čipem standardního formátu Nikon DX jako starší poloprofesionální model D100, kterému je i celkovým designem dost podobná. Nové je i příslušenství v podobě objektivu s rozsahem 18-70mm (ekvivalent rozsahu 27-105mm pro kinofilm) a světelností 3,5-4,5, se kterým je prodávána v cenově zvýhodněném setu. Novinkou je pak také blesk nové generace SB-600. V prvním dílu testu se seznámíme s teoretickými informacemi, funkcemi, ovládáním a možnostmi příslušenství. Následná druhá část testu bude již zaměřena především na konkrétní praktické zkušenosti a bude doplněna zkušebními testovacími záběry a jejich výřezy z důležitých partií.

  • Test fotoaparátu Canon EOS 300 D

    Fotoaparát Canon EOS 300D je přelomovým typem nejenom v nabídce firmy Canon, ale obecně na trhu digitálních fotoaparátů. Je první digitální zrcadlovkou, která se svoji cenou těla kolem 35 tisíc Kč snaží dobýt trh fotoamatérů. Uvidíme, jak s touto cenou zahýbe konkurenční model Nikon D70, který má stejné ambice, jen s nástupem o několik měsíců později. Více v redakčním testu FotoAparátu.cz.

  • Test fotoaparátu Minolta DiMAGE A1

    V následujícím testu Vám přestavíme fotoaparát Minolta DiMAGE A1. Je to další typ z řady DiMAGE 7, 7i, 7hi, který ale přináší to, co bude pro následujících pár let pro vyšší třídu fotoaparátů Konica Minolta pravděpodobně typické - antishake systém přímo v těle fotoaparátu. Dnes již víme, že tento antishake je využit také u 8 MPx modelu DiMAGE A2 a u naprosté novinky - digitální zrcadlovky s výměnnými objektivy Minolta 7D.

  • Test fotoaparátu Minolta DiMAGE Z1

    Novinka Minolta DiMAGE Z1 je prvním fotoaparátem, kterým Minolta vkročila do velmi úspěšného segmentu digitálních ultrazoomů. Z1 má "klasický" rozsah 38-380 mm v této třídě, ale navíc přináší množství zajímavých prvků, kterými se tento fotoaparát odlišuje od ostatních UZetek. Více se dočtete v redakčním testu.