Fototesty

  • Test Minolta 70-200/2,8 APO G(D)SSM

    Každá ze světových fotografických značek, která vyrábí objektivy, má ve svých produktech celou škálu typů objektivů, které by se daly rozdělit na objektivy pro základní využití a na objektivy, jejichž kvalita a preciznost provedení je předurčuje pro profesionální práci. Což ovšem neznamená, že by si je nemohl koupit jakýkoliv amatérský fotograf, záleží jen kolik do nich chce investovat, protože ceny takovýchto objektivů jsou přeci jen výrazně vyšší než ta „obyčejná“ skla. To ale odpovídá jejich kvalitě a provedení, které patří mezi to nejlepší.

     6
  • Test fotoaparátu Canon PowerShot S60

    Canon PowerShot S60 je klasickým představitelem kategorie kompaktních digitálních fotoaparátů. Disponuje objektivem s velmi příjemným rozsahem ekvivalentním ke kinofilmovému rozsahu 28-100 mm a stejně jako jeho předchůdce S50 rozlišením 5 megapixelů. Další podrobnosti o tomto novém fotoaparátu najdete v našem redakčním testu.

     4
  • Test Fuji FinePix S20 Pro

    V tomto testu si popovídáme o posledním modelu řady FinePix Sxx. Označení tohoto modelu je FinePix S20 Pro. Jedná se o 6Mpixelový kompakt s novým čipem Super CCD SR.

     5
  • Test fotoaparátu Canon PowerShot Pro1

    Canon PowerShot Pro1 je prvním osmimegovým kompaktním digitální aparátem tohoto výrobce. Jaké jsou jeho hlavní přednosti? Především je to zcela nový zoom objektiv nejvyšší třídy, u Canonu označovaný známým červeným velkým “L“. Nejvyšší kategorii kompaktů odpovídá i nabídka funkcí a kvalitní, mechanicky velmi odolné tělo. Více detailů najdete v našem podrobném redakčním testu.

     0
  • Test fotoaparátu Konica Minolta DiMAGE Z10

    Známá a komerčně úspěšná série digitálních kompaktních aparátů KonicaMinolta DiMAGE Z1 a DiMAGE Z2 se v současné době rozdělila na dvě větve, v klasické sérii pokračuje modelem DiMAGE Z3, ale kromě toho přibyla i její levnější odnož, která je zahájena novým modelem DiMAGE Z10. Naše redakce ji dostala k praktickému testu jako první ze všech médií v ČR. Jak test dopadl se dočtete v následujícím samostatném článku.

     3
  • Skener Nikon Supercoolscan 5000 ED

    Redakční test je věnován kinofilmovému skeneru Nikon Supercoolscan 5000 ED, který byl uveden na trh koncem roku minulého roku a nahrazuje model Super Coolscan 4000 ED. Jde o nejvyšší kinofilmový model nové řady skenerů, určený jak svými parametry, tak i příslušenstvím profesionálním fotografům a případně nejnáročnějším amatérům. Skener pracuje s kinofilmem (pásy do šesti obrázků i jednotlivé diapozitivy v rámečku) a se zvláštním příslušenstvím může skenovat celé filmy formátu APS, nerozstříhané kinofilmy, dávkově větší množství diapozitivů a mikroskopické preparáty. Přístroj poskytuje maximální rozlišení 4000 dpi, barevnou hloubku 16 bitů na kanál, maximální optickou hustotu 4,8, novou technologii pro korekci prachu a škrábanců (ICE 4) a vysokou rychlost (kinofilmové políčko naskenuje za 20 s). K počítači se připojuje pomocí rozhraní USB 2.0. Vzhledem k tomu, že příspěvek následuje po testu amatérského modelu této řady Nikon Coolscan V ED, budu se na něj často odkazovat a prezentovat rozdíly mezi oběma modely.

     3
  • Test Panasonic LUMIX LC1

    Panasonic LC1 nabízí v celokovovém těle digitálního kompaktu plnou manuální kontrolu nad fotografií a přidává k tomu stylový design a objektiv Leica (28 – 90 mm) s vynikající světelností (2.0 - 2.8). Tento HIGH-END Lumix je osazen snímačem CCD 2/3" s maximálním rozlišením 5 MP (2560x1920). Podaří se Lumixu LC1 obstát v dnešní tvrdé konkurenci i při ceně přesahující 40.000 Kč? Na to zkusíme odpovědět v naší recenzi.

     7
  • Test fotoaparátu Konica Minolta DiMAGE Z2

    Konica Minolta DiMAGE Z2 je přístroj patřící do kategorie megazoom díky objektivu s rozsahem 38 - 380mm. CCD čidlo má rozlišení 4,2 MPix. Fotoaparát se vyznačuje solidní vybaveností funkcemi a velmi dobrým poměrem cena/výkon. Kvalita plastového těla odpovídá cenové kategorii. Zajímavým plusem je velká rychlost sekvenčního snímání. Další informace najdete v podrobném testu.

     7
  • Test Hewlett-Packard R707

    Kovové tělo HP R707 zaujme na první pohled svým kompaktním tvarem a rozměry. 5 Mpx dává tušit i solidní výkon uvnitř a to vše za velmi zajímavou cenu. Pojďme se v následujícím testu seznámit se všemi funkcemi tohoto fotoaparátu, doplněnými o testovací snímky.

     1
  • Test Konica Minolta DiMAGE A2

    Další z řady kompaktních digitálních zrcadlovek, které Konica Minolta dala letos na trh, je pokračovatel fotoaparátu Minolta DiMAGE A1 s označením Konica Minolta DiMAGE A2. Reagovala tak na novou řadu digitálních fotoaparátů s novým 8 MPix čipem Sony od předních výrobců fototechniky (Canon, Nikon, Sony, Olympus).

     7